|
Składniki na 10 osób:
- 1 kg cielęciny
- 5 jajek
- 300g szpianku świeżego
- ulubione świeże zioła (np. bazylia, tymianek)
- 100g tartego parmezanu
- 30g majeranku
- oliwa z oliwek extra vergine Olitalia
- sól i pieprz do smaku
- 2 średnie cebule
|
Sposób przygotowania:
1. Na oliwie z oliwek zeszklij posiekany czosnek ze szpinakiem, dopraw solą i pieprzem.
2. Dodaj zioła i majeranek.
3. Cielęcinę rozkrój na płaty i ułóż obok siebie. Rozbij delikatnie i lekko posól.
4. Rozbij jajka z parmezanem, połącz ze szpinakiem i wyłóż masę na cielęcinę.
5. Dokładnie zwiń roladę i zwiąż nitką. Na wierzchu ułóż piórka cebuli.
6. Piecz w 200°C ok. 50 min pod przykryciem. Roladę podawaj ostudzoną pokrojoną w plastry.
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.