|
Składniki:
- Makaron penne – 300 g
- Pierś z kurczaka – 2 szt.
- Krewetki – 6 szt.
- Pomidory suszone w oliwie – 6 szt.
- Cebula – 1 szt.
- Śmietana 36% – 200 ml
- Musztarda francuska – 1 łyżka
- Ząbek czosnku – 1 szt.
- Oliwa – 3 łyżki
- Natka pietruszki – 1 łyżka
- Bulionetka Knorr – 1 szt.
|
Sposób przygotowania:
1. Kurczaka oraz pomidory pokrój w paski. Krewetki przetnij wzdłuż na pół, cebulę pokrój w piórka.
2. Na rozgrzanej oliwie przesmaż pokrojone składniki. Dodaj posiekany czosnek oraz natkę.
3. Całość zalej śmietaną, musztardą i Bulionetką Knorr. Sos doprowadź do wrzenia i gotuj jeszcze chwilę. Dopraw do smaku.
4. Makaron ugotuj al dente w osolonym wrzątku z dodatkiem oliwy. Odcedź i nałóż na talerze.
5. Gorący makaron polej przygotowanym sosem i udekoruj listkami świeżych ziół.
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.