Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Peklowanie –...
Wędzone specjały z...
Pomarańczowa Hiszp...
Polski specjał w j...
Karnawałowa sałatk...
Spaghetti z suszon...
Sałatka z tuńczyka...
Barszcz czerwony j...
Karp… się ro...
Klopsiki cielęce w...
Panzanella –...
Pierwszy dzwonek, ...
Kuskus z wieprzowi...
Cyko-lody
Lekkie deserki z o...
Cytrynowe muffinki...
Biała pizza ze szp...
Latem - spotkaj si...
Ricotta z bazyliow...
Przepis na stek
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
KALETA Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
RATIONAL
Smoker
Hello Coffee
LMS Online Sp. z o.o.
Nektar Natura
Gorbi
Artykuły spożywcze
Robvita
Pizzola
Hello Coffee
Menos
Caffetea
Sokołów
Belfood
Barry Callebaut
Lemonia
Makro Cash & Carry
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Mistrz poleca - Przepisy
Biała pizza ze szparagami i anchois


Biała pizza domowej roboty to idealny pomysł na przyjęcie.

Składniki:
Ciasto (2 pizze):

  •     250 g mąki pszennej
  •     ok. 160 ml ciepłej wody (nie gorącej) (plus mąka do podsypywania)
  •     7 g drożdży suszonych
  •     1 łyżeczka soli
  •     1 łyżeczka cukru
  •     1 łyżka oliwy Extra Vergine (plus 1 łyżka do posmarowania ciasta)

Dodatki:

  • 150 g gorgonzoli
  • 150 g mozzarelli
  • 1/2 pęczka szparagów zielonych
  • 1 słoiczek anchois
  • garść oliwek czarnych bez pestek Cacerena
  • garść pomidorów koktajlowych
  • bazylia (świeża)
  • oliwa Extra Vergine – Trufle

Wykonanie:

1. Przesiej mąkę. Dodaj cukier, sól, drożdże, składniki wymieszaj.

2. Dodaj wodę, całość wymieszaj. Ciasto powinno być elastyczne i łatwo odchodzić od rąk. Jeśli jest zbyt wilgotne delikatnie podsyp mąką.

3. Ciasto uformuj w kulkę, posmaruj oliwą, przełóż do miski, przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce do podwojenia objętości (ok. 1 godzina).

4. Wyrośnięte ciasto podziel na dwie części. Każdą z nich podsyp mąką i rozwałkuj. Przełóż do formy.

5. Odłam końcówki szparagów. Potnij je na mniejsze części. Oliwki pokrój w plasterki. Pomidorki pokrój na połówki.

6. Wyłóż po 1/2 porcji sera na każde z ciast.

7. Wyłóż pozostałe składniki.

8. Piekarnik nagrzej w międzyczasie do 220°C.

9. Pizzę piecz na środkowej półce przez 12–15 minut, do lekkiego zarumienienia ciasta.

10. Przed podaniem posyp bazylią i polej oliwą truflową.

Źródło: www.indexfood.pl

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: PAPSTAR KALETA Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Pizzola Robot - Coupe RATIONAL Smoker Matlix Goblet – sprzedaż hurtowa sztućców Hello Coffee Steinberg EasyFairs Poland - Targi w Krakowie Gaspol Menos Gorbi M&M Gastro Werner & Mertz Barson Belfood Secpol LMS Online Sp. z o.o. Watersystem Reinex CTK Doram Barry Callebaut Piórex Tableart Tomasz Miszczak Komat
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000