Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
25.04.2024
czwartek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Mistrz poleca - Przepisy
Blanszowane warzywa z sosem z tahini i czarnym sezamem


Danie nie tylko znakomicie smakuje i apetycznie wygląda, ale także kusi genialnym sezamowym aromatem. Przyciągnie uwagę nie tylko dorosłych smakoszy, ale także dzieci, które zazwyczaj trudno namówić do jedzenia warzyw. Serwowane z pełnoziarnistym ryżem staje się świetną obiadowa propozycją, która z pewnością zrobi furorę w każdej zdrowej kuchni, podbijając podniebienia całej rodziny!
 
         Składniki:
  • brokuł 1 szt.
  • marchewki 2 szt.
  • rzodkiew biała 1 szt.
  • kalarepa 1 szt.
  • czarny sezam 2 łyżki
  • sos tahini 1 łyżka
  • musztarda 1 łyżka
  • gorąca woda 2 4 łyżki

Sposób przygotowania:

1. Brokuł podzielić na różyczki.

2. Pozostałe warzywa obrać i pokroić na grube słupki.

3. Wszystkie warzywa blanszować przez 2-3 minuty we wrzątku.

4. Sos tahini wymieszać z musztardą, dodając wodę tak, aby uzyskały konsystencję gęstego sosu.

5. Polać warzywa sosem i posypać podprażonym na patelni czarnym sezamem.

6. Podawać z kaszą lub ryżem.

Tahini można również zastąpić masłem orzechowym bez soli i cukru, a musztardę chrzanem – wyjdzie równie rewelacyjnie. Smacznego!

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Gastromix Heinz Polska Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000