Sposób przygotowania:
1. W garnku rozgrzej kilka łyżek oliwy. Podsmaż na niej posiekany czosnek, chili i pokrojoną w kostkę cebule. Gdy cebula delikatnie się zeszkli, dodaj rozmrożony odciśnięty z soku szpinak, pokrojone w kostkę suszone pomidory oraz pestki dyni. Szpinak odstaw na bok do ostygnięcia.
2. Gdy będzie już nieco chłodniejszy, dodaj do niego ser ricotta i jedno żółtko, całość dopraw do smaku szczyptą gałki muszkatołowej oraz, jeśli zachodzi taka potrzeba, odrobiną soli.
3. Tak przygotowanym farszem wypełnij rurki cannelloni. Ułóż je w żaroodpornym naczyniu.
4. Całość polej śmietaną i wymieszaj z Zapiekanką makaronową z szynką Naturalnie smaczne Knorr, która doskonale wzbogaci smak dania. Wierzch zapiekanki oprósz tartym serem.
5. Całość dokładnie przykryj folią aluminiową. Wstaw do nagrzanego do 190˚C piekarnika na około 35 minut. 10 minut przed końcem pieczenia usuń folię tak, aby ser dobrze się zapiekł.
Źródło: Knorr