Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
29.03.2024
piątek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Mistrz poleca - Przepisy
Cannelloni ze szpinakiem


Włoska kuchnia to nieprzebrane morze kulinarnych inspiracji i niezwykłych pomysłów na makaron. Jedną z bardziej osobliwych form pasty wymyślił w XIX wieku pewien neapolitański kucharz. Stworzył bardzo szerokie rurki zwane cannelloni, napełniane pysznym farszem.

Także ten makaron może nam posłużyć do przygotowania wyśmienitej zapiekanki. Szef kuchni Knorr poleca szczególnie pyszne nadzienie ze szpinaku: Cannelloni ze szpinakiem.
 
Składniki:
  • 12 rurek makaronu cannelloni
  • 500 g szpinaku mrożonego
  • 100 g sera mozzarella tartego
  • 250 g sera ricotta
  • 200 ml śmietany
  • 50 g pestek dyni
  • 3 łyżki Rama Smaż jak szef kuchni
  • 150 g suszonych pomidorów, pokrojonych w drobną kostkę
  • 1 puszka pomidorów pelati (około 400 g)
  • 1 pęczek świeżej bazylii
  • 1 pokrojona w kostkę cebula
  • szczypta gałki muszkatołowej
  • 1 opakowanie Zapiekanki makaronowej z szynką Naturalnie smaczne Knorr
 
Sposób przygotowania:

1. W garnku rozgrzej kilka łyżek oliwy. Podsmaż na niej posiekany czosnek, chili i pokrojoną w kostkę cebule. Gdy cebula delikatnie się zeszkli, dodaj rozmrożony odciśnięty z soku szpinak, pokrojone w kostkę suszone pomidory oraz pestki dyni. Szpinak odstaw na bok do ostygnięcia.
 
2. Gdy będzie już nieco chłodniejszy, dodaj do niego ser ricotta i jedno żółtko, całość dopraw do smaku szczyptą gałki muszkatołowej oraz, jeśli zachodzi taka potrzeba, odrobiną soli.
 
3. Tak przygotowanym farszem wypełnij rurki cannelloni. Ułóż je w żaroodpornym naczyniu.
 
4. Całość polej śmietaną i wymieszaj z Zapiekanką makaronową z szynką Naturalnie smaczne Knorr, która doskonale wzbogaci smak dania. Wierzch zapiekanki oprósz tartym serem.
 
5. Całość dokładnie przykryj folią aluminiową. Wstaw do nagrzanego do 190˚C piekarnika na około 35 minut. 10 minut przed końcem pieczenia usuń folię tak, aby ser dobrze się zapiekł.
 
Źródło: Knorr

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000