Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
20.04.2024
sobota
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Cukiernia M&K
Debic
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Mistrz poleca - Przepisy
Chińska zupa cytrynowa


Szczególnie ważne miejsce wśród chińskich specjalności zajmują zupy. Zazwyczaj są to proste wywary przyrządzane najczęściej na bazie kurczaka lub owoców morza z niezwykle wyrazistymi przyprawami. Ponadto cytrusowe aromaty świetnie oddają ducha różnorodnej azjatyckiej kuchni. Liście limonki i trawa cytrynowa, do tego pierś z kurczaka i krewetki, mnóstwo przypraw – i mamy pierwsze danie, które zaspokoi nasz apetyt.
Czas przygotowania: 30 minut
Ilość porcji: 6

Składniki:
  • pierś z kurczaka - 100 g
  • Bulionetka drobiowa Knorr - 2 szt.
  • małe krewetki baby - 100 g
  • makaron ryżowy - 100 g
  • woda - 0,5 l
  • trawa cytrynowa - 1 szt.
  • liście limonki - 2 szt.
  • świeży imbir - 20 g
  • papryczka chili - 1 szt.
  • grzyby mun - 20 g
  • sos sojowy - 20 ml
  • szczypiorek - 1 pęczek
  • świeża kolendra - 1 pęczek

Sposób przygotowania:

1. Grzyby mun i makaron ryżowy zalewamy wrzącą wodą. Zostawiamy na 5 minut.
 
2. Do 0,5 litra wody dodajemy 2 bulionetki Knorr, by wywar był doskonale doprawiony, pokrojony imbir z listkiem cytrynowym, drobno posiekaną papryczkę chili oraz trawę cytrynową. Całość gotujemy na wolnym ogniu ok. 10 minut.
 
3. Do wywaru dodajemy pokrojonego w kostkę kurczaka. Gotujemy 5 minut.
 
4. Dodajemy krewetki oraz grzyby i makaron, a następnie posiekany w słupki szczypiorek, kolendrę oraz sos sojowy.

Źródło: Knorr

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000