Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
26.04.2024
piątek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Rational
Robot - Coupe
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Cukiernia M&K
Debic
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Mistrz poleca - Przepisy
Chińskie sakiewki


Różne strefy czasowe, jak również odmienne kalendarze, stwarzają zazwyczaj problemy. Jednak pomimo kilku niewątpliwie z tym związanych utrudnień, są pewne korzyści. Jak choćby możliwość dwukrotnego świętowania nowego roku! Szykujcie się więc na kolejne fetowanie, tym razem Chińskiego Nowego Roku.

Pierogi made in China

Sajgonki nie są jednoznacznie przypisane do kuchni chińskiej, ale azjatyckiej w ogóle można je również spotkać pośród dań z Wietnamu czy Tajlandii. Podobne do naszych krokietów zaskakują farszem i mogą być podawane na surowo lub smażone. To doskonała forma przekąski, którą urozmaica mnogość dipów zwiększająca wariacje smakowe.
 
Możemy się posłużyć specjalnym ciastem albo papierem ryżowym, coraz częściej dostępnym w naszych sklepach. Farsz pozostawia nam wielką dowolność, o jego orientalny charakter zadba Fix Knorr Do potraw chińskich. Myślimy, że pierogi to polska specjalność? Nic bardziej mylnego! W Chinach mają dziesiątki pomysłów, jak przyrządzić delikatne ciasto z różnorakim farszem. Rzadko jednak kiedy te dania kształtem przypominają nasze pierogi. Zazwyczaj przybierają formę sakiewki.
 
Popularne jest smażenie pierogów, zwłaszcza w charakterystyczny dla Chin sposób, czyli na głębokim tłuszczu. Chrupiąca skórka, pod którą skrywa się wyśmienity farsz, zachwyci niejednego łasucha. Jak zaszczepić w niewielkim kawałku wielką Azję? To proste, wystarczy w trakcie przyrządzania farszu sięgnąć po Fix Kurczak słodko-kwaśny.
Składniki:
  • pierś z kurczaka 400 g
  • Fix Kurczak słodko-kwaśny Knorr 1 opakowanie
  • Bulionetka drobiowa Knorr 1 opakowanie
  • paczka ciasta chińskiego do wontonów 1 opakowanie
  • papryczka chili 1 szt.
  • świeży imbir 50 g
  • ząbek czosnku 1 szt.
  • kolendra 1 pęczek
  • olej 1 l
  • rodzynki 50 g
  • śmietana 36% 200 ml

 

Sposób przygotowania:
 
1. Kurczaka kroimy w kostkę. Przekładamy do naczynia. Dodajemy śmietanę oraz Bulionetkę drobiową Knorr, by podkreślić smak dania. Całość miksujemy.
 
2. Do farszu dodajemy rodzynki, drobno posiekaną papryczkę chili, świeży starty imbir oraz czosnek i posiekaną kolendrę.
 
3. Na arkusiki gotowego ciasta wonton nakładamy farsz. Kawałki ciasta ściskamy u nasady, formując małe sakiewki.
 
4. Sakiewki smażymy na złoty kolor na głębokim tłuszczu. Gotowe wykładamy na papierowy ręcznik, aby odsączyć je z nadmiaru tłuszczu.
 
5. Przygotowujemy Fix słodko-kwaśny Knorr według instrukcji na opakowaniu, który nada daniu orientalny charakter. Sakiewki serwujemy z sosem podanym w miseczce. Można też je podawać jako dodatek do rosołu.
 
Źródło: Knorr

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000