Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Peklowanie –...
Wędzone specjały z...
Pomarańczowa Hiszp...
Polski specjał w j...
Karnawałowa sałatk...
Spaghetti z suszon...
Sałatka z tuńczyka...
Barszcz czerwony j...
Karp… się ro...
Klopsiki cielęce w...
Panzanella –...
Pierwszy dzwonek, ...
Kuskus z wieprzowi...
Cyko-lody
Lekkie deserki z o...
Cytrynowe muffinki...
Biała pizza ze szp...
Latem - spotkaj si...
Ricotta z bazyliow...
Przepis na stek
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
KALETA Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
RATIONAL
Smoker
LMS Online Sp. z o.o.
Nektar Natura
Tableart Tomasz Miszcz...
POSbistro
Artykuły spożywcze
Pizzola
Menos
Caffetea
Sokołów
Nektar Natura
Uzdrowisko Wysowa S.A....
Barry Callebaut
Lemonia
Makro Cash & Carry
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Mistrz poleca - Przepisy
Cyko-lody


Domowe Cyko-lody we własnym wykonaniu to słodka uczta dla podniebienia.
Składniki:
  • 20 g Cykoriady Ekstrakt
  • 100 ml mleka
  • 400 g mleka skondensowanego niesłodzonego
  • 300 g śmietany kremówki (36 %)
  • 3-4 łyżki cukru pudru/miodu
 
Sposób przygotowania:
 
1. Cykoriadę rozpuszczamy w podgrzanym mleku i czekamy, aż ostygnie. Mleko skondensowane ubijamy mikserem.
 
2. W osobnej misce ubijamy kremówkę pod koniec dodając cukier puder/miód. Pianę z mleka skondensowanego oraz ubitą śmietanę łączymy, dodajemy rozpuszczoną wcześniej Cykoriadę (zostawiamy  troszeczkę do dekoracji), całość delikatnie mieszamy.
 
3. Masę przekładamy do plastikowego pojemnika i na całą powierzchnię cienką strużką wylewamy pozostałą część Cykoriady. Możemy patyczkiem/wykałaczką/widelczykiem utworzyć wzorki. Wstawiamy do zamrażarki na kilka/ kilkanaście godzin.
 
SMACZNEGO!
 
Źródło: www.flypr.pl

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: PAPSTAR KALETA Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robot - Coupe Pizzola RATIONAL Smoker Nektar Natura Menos Mazowiecka Grupa Szkoleniowo – Doradcza Werner & Mertz Gaspol Artek Uzdrowisko Wysowa S.A. Barson Secpol Watersystem Belgium`s Best Reinex Barry Callebaut easyFairsŽ Poland CTK Doram Piórex Manitowoc Foodservice LMS Online Sp. z o.o. M. Ferber Wypożyczalnia Sprzętu Cateringowego Voigt Caffetea Zakłady Chemiczne EmiChem P.P.
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000