Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
28.03.2024
czwartek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Forum ekspertów
Dominik Karpik - finalista KPP 2017!


Muzyka dodaje mu kulinarnych skrzydeł.

Dominik Karpik o sobie:


Moją przygodę z profesjonalną gastronomią rozpocząłem w 2005 roku. Po ukończeniu szkoły rozpocząłem pracę na kuchni w czterogwiazdkowym hotelu, w samym sercu Gdańska.
 


Ważnym krokiem w rozwoju mojej kariery zawodowej był tygodniowy pobyt w Warszawie u chef’a Pawła Oszczyka oraz zmiana pracy w 2011 roku. Trafiłem wtedy do Hotelu Hilton w Gdańsku. To była całkiem inna kuchnia. Idąc tam myślałem, że wiem już wszystko, ale okazało się, że tak nie jest …

Inspirację do gotowania czerpię z…nie odkryję Ameryki mówiąc, że z książek, Internetu oraz odwiedzania innych restauracji.

Budowanie dania zaczynam od włączenia muzyki, a dalej od sezonowości i dostępności produktów. Przywiązuję dużą uwagę, aby wyglądało na talerzu estetycznie i smacznie.

W pracy motywuje mnie zespół, który ciągle mnie goni. Wiedzą i umiejętnościami tstaram się być zawsze krok przed nim.

Najbardziej lubię przyrządzać w wolne, ciepłe dni grill przy dobrej wołowinie z Pniew :)

Moje popisowe danie to… nie mam takiego, do każdego wkładam tyle samo pracy i poświęcam mu tyle samo czasu. Chcę, aby każde moje danie było popisowe.

Nie wyobrażam sobie kuchni bez dobrego zespołu, któremu można w pełni ufać.

Chciałbym poznać Daniela Humma.

Nie lubię smaku flaków wołowych i golonki.

Mój największy sukces zawodowy to objęcie stanowiska sous chef’a w restauracji Mercato.

Za 5 lat chciałbym być tak uśmiechnięty i wesoły jak jestem teraz.

W dobry nastrój zawsze wprowadza mnie rodzina.

Gdybym wygrał bilet do dowolnego miejsca na świecie wybrałbym Eleven Madison Park w Nowym Yorku. Dalej sobie poradzę, a po pobycie w Ameryce poproszę o bilet na Bieszczady :)

W dniach 26-27 września będę dobrze się bawić.

W Kulinarnym Pucharze Polski wystąpię z Magdą Stolc.

Dominik Karpik jest laureatem Międzynarodowego Festiwalu Kuchni Dworskiej.

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000