Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
28.03.2024
czwartek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Cukiernia M&K
Debic
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Mistrz poleca - Przepisy
Duszona cielęcina w czerwonym winie



Składniki:
  • 400 g cielęciny bez kości (udziec)
  • 1 Esencja do sosu pieczeniowego ciemnego Knorr
  • 200 g cebuli
  • 100 g świeżej lub mrożonej czarnej porzeczki
  • 100 ml czerwonego wina
  • 50 ml oleju roślinnego
  • 1 g rozmarynu
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 g tymianku
  • 1 szczypta soli
  • 2 g czarnego pieprzu
  • 300 ml wody

Sposób przygotowania:

1. Umyj mięso i wytnij z niego wszystkie żyłki i błony. Następnie osusz je i obtocz w posiekanym czosnku, tymianku, rozmarynie, soli i pieprzu.

2. Odłóż mięso do chłodnego miejsca na około 2 godziny.

3. Na patelni rozgrzej tłuszcz i obsmaż w nim cielęcinę z każdej strony z pokrojoną cebulą. Potem dodaj Esencję do sosu pieczeniowego ciemnego Knorr rozpuszczoną w 100 ml czerwonego wina i 300 ml wody - w ten sposób danie zyska głęboki smak. Doprowadź do wrzenia i gotuj przez 20-30 minut, aż mięso stanie się miękkie.

4. Pod koniec duszenia do garnka wrzuć czarną porzeczkę i gotuj wszystko przez ok. 8 minut.

5. Wyjmij mięso, a sos zmiksuj.

6. Pokrój cielęcinę na plastry i podaj na ziemniakach. Polej sosem.

Źródło: Knorr

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Debic Cukiernia M&K iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000