Sadzone jajko, parówka lub kiełbasa, bekon, fasolka w sosie pomidorowym i tosty – to podstawowe składniki angielskiego śniadania. Często nie rozumiemy tego połączenia i podchodzimy do niego sceptycznie. Zdanie jednak zmieniamy już po pierwszym kęsie.
|
Składniki:
- Jajka – 2 szt.
- Boczek parzony – 2 plastry
- Parówka Paryżanka – 2 szt.
- Pieczarki – 2 szt.
- Fasolka w sosie pomidorowym – 1/3 puszki
- Masło – 1 łyżka
- Chleb – 1 kromka
|
Sposób przygotowania:
1. Na dużej patelni podsmaż boczek i wbij jajka.
2. Dołóż łyżkę masła i pokrojone w ćwiartki pieczarki.
3. Podgrzej fasolkę.
4. Parówki ugotuj.
5. Wszystkie powyższe składniki ułóż na talerzu i podaj z tostami.
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.