Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
25.04.2024
czwartek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Mistrz poleca - Przepisy
Goleń duszona z porterem, kluski leniwe z bryndzy z ziołami


       Składniki na 4 porcje:
  • Goleń wołowa QMP – 1 200 g
  • Piwo porter - 500 ml
  • Bulion wołowy - 2 000 ml
  • Marchewka - 2 szt.
  • Cebula - 3 szt. średnie
  • Seler - 0,5 szt.
  • Pietruszka - 600 g
  • Bryndza - 200 g
  • Jaja - 1 szt.
  • Natka pietruszki
  • Miód - 2 łyżki
  • Limonka - 1 szt.
  • Czosnek - 6-8 ząbków
  • Pomidory pelati - 400 g
  • Rozmaryn, liść laurowy, jałowiec
  • Mąka - 150 g
  • Masło - 100 g
  • Olej rzepakowy
Czas wykonania: 3,5 godz.
Stopień trudności: średnie
Element wykorzystany: goleń wołowa QMP
Sposób przygotowania: smażenie, duszenie
 
Sposób wykonania
Goleń obsmażyć na złoto oprószając mąką, dodać podsmażone warzywa, podlać porterem, dodać zioła, liść laurowy i rozgnieciony jałowiec - dusić około 2 godziny. Podczas duszenia uzupełniać płyn do pokrycia mięsa wołowym bulionem, dodać pomidory pelati oraz sól, pieprz i dusić do miękkości. Na koniec skorygować smak, dodać otartą skórkę z limonki, która nada świeżego smaku oraz odrobinę miodu do złamania smaku pomidorów oraz goryczki portera. Bryndzę połączyć z jajkiem i minimalną ilością mąki, sporządzić kluseczki, takie jak leniwe i ugotować je w osolonej wodzie (doskonałe będą wcześniej przygotowane i odsmażone na złoto). Do mięsa podać upieczoną w piecu pietruszkę z masłem, zamarynowaną z czosnkiem i solą.
 
Źródło: www.kochamwolowine.pl

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robot - Coupe Rational Robvita LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Gastromix Heinz Polska Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000