Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
27.04.2024
sobota
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Rational
Robot - Coupe
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Cukiernia M&K
Debic
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Mistrz poleca - Przepisy
Grillowana karkówka


Sezon grillowi można oficjalnie uznać za otwarty! Nadszedł więc już czas na pierwszą w tym roku karkówkę. To popularne i zarazem wymagające mięso potrzebuje odpowiedniego przygotowania. Jeśli uda się jednak znaleźć odpowiedni sposób na jego przyrządzenie, zachwyca soczystością i miękkością.
 
        Składniki:
  • Schab karkowy – 400 g
  • Przyprawa do karkówki Knorr – 1 łyżka
  • Sos Czosnkowy – 100 ml
  • Pieprz czarny (ziarna) – 1 łyżka
  • Goździki – 6 szt.
  • Musztarda francuska z całą gorczycą – 2 łyżki
  • Zielony ogórek – 2 szt.
  • Świeża mięta – 1 pęczek
  • Oliwa – 2 łyżki
 
Sposób przygotowania:

1. W moździerzu rozkrusz na grube kawałki czarny pieprz i goździki.
 
2. Wymieszaj oliwę z musztardą francuską, przyprawą do karkówki Knorr oraz przygotowanymi wcześniej składnikami.
 
3. W powstałej marynacie zanurz pokrojone w plastry o grubości 1 cm mięso i odstaw je na co najmniej jedną godzinę w chłodne miejsce.
 
4. Steki grilluj po ok. 10 minut, z każdej strony na średnio rozgrzanym grillu, do momentu, aż będą miękkie i nie będzie z nich wypływała krew.
 
5. W międzyczasie przygotuj tzatziki. Obierz ogórki, usuń z nich gniazda nasienne i pokrój w drobną kostkę. Wszystko połącz z sosem czosnkowym.
 
        Składniki:
  • Karkówka – 1 kg
  • Przyprawa Grill Karkówka Knorr – 1 szt.
  • Curry w proszku – 1 łyżka
  • Jogurt naturalny – 1 szklanka
  • Czosnek – 1 ząbek
  • Świeża kolendra – 1 pęczek
  • Limonka – 1 szt.
  • Olej – 100 ml

Sposób przygotowania:

1. Umyte mięso pokrój w plastry o grubości 1 cm.

2. Przyprawę Knorr wymieszaj z curry i olejem.

3. Gotową marynatą posmaruj, każdy z kawałków mięsa, a następnie odstaw je na 20-30 minut w chłodne miejsce.

4. Sos: W oddzielnej miseczce wymieszaj jogurt wraz z posiekanym czosnkiem oraz kolendrą. Dodaj sok z limonki i dopraw do smaku.

5. Zamarynowane steki smaż po 8 minut, z każdej strony na rozgrzanym grillu.

6. Mięso serwuj z wcześniej przygotowanym sosem.

Źródło: www.knorr.pl

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Debic Cukiernia M&K iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000