Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
25.04.2024
czwartek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Cukiernia M&K
Debic
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Mistrz poleca - Przepisy
Jabłkowe motylki z kruszonką


Składniki:
  • cukier - 250 gramów
  • Kostka do pieczenia - 1 sztuka
  • cukier waniliowy - 1 opakowanie
  • sól - 1 szczypta
  • mąka - 400 gramów
  • płatki owsiane - 20 gramów
  • jabłka - 4 sztuki
  • paluszki czekoladowe (możesz użyć
  • słonych paluszków zanurzonych w
  • roztopionej czekoladzie) - 24 sztuki
  • śmietana kremówka 30 % - 250 gramów
  • cukier waniliowy - 1 opakowanie
  • Carte d'Or Vanilla

Wskazówki pieczenia:
  • 35 minut
  • 200 °C
  • taca do muffinów (na 12 babeczek)

Sposób przygotowania:
 
1. Wyłóż tacę do muffinów papierem do pieczenia. Wymieszaj cukier, cukier wanilinowy, szczyptę soli i mąkę. Roztop Kasię w rondelku. Dodaj do cukru i mąki, a następnie wymieszaj widelcem, tak żeby uformować kruszonkę.
 
2. Rozłóż dwie trzecie kruszonki do foremek na muffiny i lekko spłaszcz dłonią. Ciasto posyp z wierzchu płatkami owsianymi. Umyj jabłka, obierz, pokrój w ćwiartki, usuń gniazda nasienne, a następnie pokrój owoce w mniejsze cząstki. Ułóż na cieście tak, aby plasterki jabłek zachodziły na siebie.
 
3. Posyp z wierzchu pozostałą 1/3 kruszonki i piecz ciasto w rozgrzanym wcześniej piekarniku przez ok. 35 minut, aż zmieni kolor na złoty.
 
4. Odstaw babeczki do ostygnięcia. Przekrój na pół i zestaw odwróconymi połówkami do siebie. Ubij śmietankę z cukrem wanilinowym na sztywną pianę. Z bitej śmietany i paluszków czekoladowych uformuj na babeczkach skrzydła i czułki motyli.
 
5. Możesz także udekorować lodami: z lodów i paluszków czekoladowych uformuj na babeczkach skrzydła i czułki motyli.
 
Źródło: Knorr

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Gastromix Heinz Polska Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000