Czas wykonania: 25 min
Stopień trudności: łatwe
Element wykorzystany: antrykot QMP
Sposób przygotowania: krótkie smażenie
Sposób wykonywania
Antrykot oprószyć solą i pieprzem obsmażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor, piec w piekarniku w temp 60°C około 2 godzin, następnie odstawić do wystygnięcia. Sałatę pokroić w dużą kostkę wymieszać z majonezem i grubo pokrojoną kolendrą. Antrykot pokroić w cienkie plastry, wrzucić mięso na rozgrzany olej, doprawić do smaku. Na dwie kromki chleba ułożyć sałatę, usmażone mięso, pieczone plastry boczku, plastry ogórka, papryki, usmażone dwustronnie jajko i zapiec z serem wędzonym. Złożyć kromki w formie tortu i spiąć wykałaczkami, przekroić na pół. Podawać z frytkami lub smażonymi ziemniakami i pikantnym sosem chili.
Źródło: www.kochamwolowine.pl