Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
25.04.2024
czwartek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Mistrz poleca - Przepisy
Kanapka z koftami wołowymi nadziewanymi kozim serem , konfiturą cebulową i sałatka z warzyw


       Składniki na 4 porcje:
  • Łopatka wołowa  QMP - 400 g  
  • Ser kozi twardy - 150 g           
  • Tymianek
  • Cebula czerwona - 350 g
  • Ocet balsamiczny - 100 ml
  • Cukier - 80 g
  • Wino czerwone - 150 ml
  • Ciabatta lub Focaccia - 4 szt.
  • Papryka czerwona - 1 szt.
  • Ogórek zielony - 0,5 szt.
  • Rzodkiewki - 6 szt.
  • Pomidorki koktajlowe 8 szt.
  • Mix sałat  - 120 g
 
Czas wykonania: 1 godz.
Stopień trudności: łatwe
Element wykorzystany: łopatka wołowa QMP lub łata QMP, mięso drobne QMP, szponder QMP
Sposób przygotowania: grillowanie lub smażenie
 
Sposób wykonania
Mięso zmielić, doprawić świeżym tymiankiem i pieprzem, ewentualnie lekko posolić (podczas solenia należy pamiętać, iż ser już jest słony, więc soli nie powinno się dodawać dużo). Mięso podzielić na równe porcje - około 50g, uformować je w kształt kulki, które później należy spłaszczyć, a na środku położyć kawek sera koziego (opcjonalnie inny, który lubimy). Następnie skleić jak pieroga i uformować wałeczek, który należy spłaszczyć. Gotowe mięso odstawić do lodówki. Cebulę pokroić w piórka, skarmelizować z cukrem, a następnie podlać winem oraz octem balsamicznym i dusić na wolnym ogniu, do momentu kiedy płyny odparują i powstanie konsystencja konfitury.
 
Mięso grillujemy lub smażymy w małej ilości tłuszczu na patelni, układamy na pieczywie sałatę, warzywa oraz kofty wołowe i podajemy z konfiturą cebulową.
 
Źródło: www.kochamwolowine.pl

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000