Sposób wykonania
Mięso zmielić, doprawić świeżym tymiankiem i pieprzem, ewentualnie lekko posolić (podczas solenia należy pamiętać, iż ser już jest słony, więc soli nie powinno się dodawać dużo). Mięso podzielić na równe porcje - około 50g, uformować je w kształt kulki, które później należy spłaszczyć, a na środku położyć kawek sera koziego (opcjonalnie inny, który lubimy). Następnie skleić jak pieroga i uformować wałeczek, który należy spłaszczyć. Gotowe mięso odstawić do lodówki. Cebulę pokroić w piórka, skarmelizować z cukrem, a następnie podlać winem oraz octem balsamicznym i dusić na wolnym ogniu, do momentu kiedy płyny odparują i powstanie konsystencja konfitury.
Mięso grillujemy lub smażymy w małej ilości tłuszczu na patelni, układamy na pieczywie sałatę, warzywa oraz kofty wołowe i podajemy z konfiturą cebulową.
Źródło: www.kochamwolowine.pl