Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
28.03.2024
czwartek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Mistrz poleca - Przepisy
Kanapka z żeberkami wołowymi pieczonymi w niskiej temperaturze
z pikantnym sosem tatarskim



Czas wykonania: 2 godz./marynowanie: 12 godz.
Stopień trudności: łatwe
Element wykorzystany: żebra wołowe QMP
Sposób przygotowania: pieczenie

Składniki na 4 porcje:

  • żebra wołowe QMP - 600 g
  • chleb z kminkiem - 4 kromki
  • kolendra mielona - 0,5 łyżeczki
  • ostra papryka mielona - 1 łyżeczka
  • sól, pieprz czarny mielony
  • majonez - 6 łyżek stołowych
  • cebula - 1 mała szt.
  • ogórki konserwowe - 1 szt.
  • borowiki marynowane - 4 szt. średniej wielkości
  • mały kawałek chili
  • musztarda rosyjska - 1,5 łyżki stołowej
  • olej rzepakowy

Sposób wykonania

Oczyszczone i umyte żebra, osuszyć papierowym ręcznikiem z oleju i przyprawić. Sporządzić marynatę, wetrzeć w żeberka i pozostawić do zamarynowania na 12 godzin w lodówce.

Zamarynowane żeberka włożyć do rękawa foliowego, dodać pokrojoną w grube plastry cebulę, a następnie wstawić do nagrzanego do 120°C piekarnika. Piec około 90 minut - żeberka powinny być miękkie, ale sprężyste, nie rozpadające się. Grzyby marynowane i ogórki pokroić na drobną kostkę, dodać także pokrojoną w kostkę cebulę i drobno posiekane chili, wymieszać z majonezem i doprawić do smaku.

Kromkę grillowanego kminkowego chleba posmarować musztardą i cebulą z pieczenia, ułożyć plastry żeberek. Najlepiej obok w naczynku podać pikantny sos tatarski. Można dodatkowo posypać całość pokrojoną w paski sałatką z warzyw marynowanych lub świeżych. Aromat chleba kminkowego uzupełni smak pieczonego mięsa.

Źródło: www.kochamwolowine.pl

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000