Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
19.04.2024
piątek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Mistrz poleca - Przepisy
Kuchnia od serca na Dzień Matki


Smaki dzieciństwa zawsze wspominamy z rozrzewnieniem. Cóż mogło się równać z nawet najprostszym daniem, jeśli przygotowała je nasza Mama? Później najlepszy szef kuchni nie potrafił jej sprostać, choćby w prozaicznej zupie pomidorowej. Dziś Dzień Matki – czas więc odwdzięczyć się za doskonałe domowe zupy, pachnące mielone czy najlepsze na świecie pierogi!

Świąteczny omlet

       Składniki:
  • Szynka – 4 plastry
  • Przyprawa w kostkach Pietruszka Knorr 
  • Jajko – 6 szt.
  • Papryka – 1 szt.
  • Mleko – 0.75 szklanki
  • Masło
  • Pieprz

Sposób przygotowania:

1. Pokrój w drobną kostkę szynkę i paprykę.

2. Wymieszaj mleko i jajka, następnie wlej je na patelnię i smaż na bardzo małym ogniu, aż omlet lekko urośnie.

3. Połóż na nim szynkę, paprykę, skruszoną Przyprawę w mini kostkach Knorr i pieprz.

4. Złóż omlet na pół i smaż jeszcze przez chwilę – do czasu, gdy jajko całkowicie się zetnie.

Sałatka na Dzień Matki

       Składniki:
  • Sałata – 10 dag
  • Sos sałatkowy Szefa Knorr
  • Majonez – 3 łyżki
  • Ketchup – 3 łyżki
  • Szynka – 30 dag
  • Ser żółty – 30 dag
  • Pomidory koktajlowe – 30 dag
  • Starta marchew – 1.5 szklanki
  • Czerwona cebula – 2 szt.
  • Grzanki
 
Sposób przygotowania:

1. Posiekaj w kostkę ser, szynkę i cebulę.

2. Wszystko wrzuć do miski wraz z poszarpaną sałatą i startą marchwią.

3. Dorzuć pokrojone na połówki pomidory.

4. Przygotuj sos sałatkowy. Wymieszaj zawartość opakowania Sosu sałatkowego Szefa Knorr z majonezem i ketchupem.

5. Wszystkie składniki połącz z sosem. Sałatkę podawaj posypaną oregano i grzankami.

Źródło: www.knorr.pl

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Gastromix Heinz Polska Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000