|
Składniki:
- Pierś z kurczaka – 2 szt.
- Pieczarki – 250 g
- Makaron lasagne zielony – 0.5 opakowania
- Sos pieczarkowy ze śmietanką Knorr
- Woda – 200 ml
- Mleko – 200 ml
- Tymianek – 1 łyżka
- Starty ser żółty – 250 g
- Twaróg – 250 g
- Olej – 40 ml
|
Sposób przygotowania:
1. Mięso pokrój w dużą kostkę, a pieczarki w plastry i podsmaż je na mocno rozgrzanej patelni.
2. Sos Knorr wymieszaj z mlekiem i wodą. Dodaj do mieszaniny twaróg oraz tymianek.
3. Do naczynia żaroodpornego wlej odrobinę sosu tak, aby zakryć dno. Połóż plaster suchego makaronu, następnie ponownie wlej sos i połóż mięso oraz pieczarki. Przykryj drugim makaronem i polej sosem. Czynności te powtarzaj do momentu wypełnienia naczynia.
4. Ostatnią warstwę makaronu zalej sosem i posyp startym serem. Piecz w temperaturze 180 °C przez 20 minut pod przykryciem z folii aluminiowej, potem kolejne 20 minut bez folii.
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.