Składniki na 12 porcji:
- 225 g białego tłustego sera
- 12 plastrów wędzonego łososia, przekrojonych na pół
- Pęczek drobno posiekanego szczypiorku
- 12 patyczków do lizaków lub lodów
|
Sposób przyrządzenia:
Przygotuj kulki z białego sera o średnicy około centymetra i włóż do lodówki. Wytnij kółka z łososia. Następnie owiń biały ser łososiem. Tak przygotowane kulki zawiń w folię spożywczą. Trzymaj w lodówce. Przed podaniem obtocz w szczypiorku i nabij na patyczki. Podawaj schłodzone.
Przepis pochodzi z książki Kurta Schellera Szefa kuchni wędrówki po świecie
Kurt Scheller prezentuje: |
|
Więcej receptur w serwisie "Mistrz Poleca"
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione. |