Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
27.04.2024
sobota
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Rational
Robot - Coupe
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Mistrz poleca - Przepisy
Łosoś z grillowanymi warzywami


Łosoś to niekwestionowany skarb Norwegii, a przy tym jedna z najbardziej cenionych ryb na świecie. Jego znakiem rozpoznawczym jest wyborny smak oraz delikatny różowy kolor. Podany wraz ze świeżymi, sezonowymi warzywami oraz z ryżem stanowić będzie kompozycję smaków na najwyższym poziomie.
 
        Składniki na 2 porcje:
  • Biały ryż – 1 opakowanie
  • Filet z łososia – 2 szt.
  • Cukinia – 1 szt.
  • Bakłażan – 1 szt.
  • Żółta papryka – 1 szt.
  • Czerwona papryka – 1 szt.
  • Cytryna – 1 szt.
  • Oliwa z oliwek – 100 ml
  • Gałązki tymianku
  • Sól
  • Pieprz
 
Sposób przygotowania:

1. Warzywa pokrój w plastry o grubości około  0,5 cm, następnie posól je, natrzyj oliwą i posyp posiekanym tymiankiem. Odstaw na około 10-15 minut.
 
2. Ugotuj ryż.
 
3. Przyprawionego solą i pieprzem łososia usmaż na oliwie z oliwek.
 
4. Zamarynowane wcześniej warzywa przesmaż na patelni grillowej tak, aby uzyskać na skórce delikatną, ozdobną krateczkę.
 
5. Łososia podawaj z ryżem i warzywami. Wszystko udekoruj listkami tymianku.


 

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Gastromix Heinz Polska Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000