Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
20.04.2024
sobota
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Forum ekspertów
Marcin Owsianny wystąpi w finale KPP 2017!


Presja czasu to najlepszy dla niego motywator.

Marcin Owsiany o sobie:


Moja przygodę z profesjonalną gastronomią rozpocząłem w 2010 roku zaczynając w Szkole Zawodowej im. Edwarda Raczyńskiego mieszczącej się na ul. Warzywnej.

Ważnym krokiem w rozwoju mojej kariery zawodowej była praca w restauracji Marynarka zaraz po skończeniu szkoły zawodowej.

Inspirację do gotowania czerpię z książek kucharskich, blogów kulinarnych oraz od osób z mojego otoczenia.

Budowanie dania zaczynam od doboru składników i kompozycji smaków.

W pracy motywuje mnie presja czasu, która pomaga mi nauczyć się tworzenia lepszych dań w szybszym czasie, możliwość poznania nowych rzeczy, a przede wszystkim zadowolenie gości.

Najbardziej lubię przyrządzać dania z wołowiny w różnych postaciach, piec pieczywo jako pyszny dodatek do moich dań, próbować nowych rzeczy.

Moje popisowe danie to szyjki rakowe podane z własnej roboty chlebem. Staram się, aby każda potrawa odzwierciedlała mój charakter i moje możliwości.

Nie wyobrażam sobie kuchni bez dobrego zespołu i przede wszystkim miłej atmosfery.

Chciałbym poznać Georga Calombarisa.

Nie lubię smaku zbyt słodkich deserów.

Mój największy sukces zawodowy to udział w konkursie Kulinarny Puchar Polski.

Za 5 lat chciałbym zostać dobrym szefem kuchni.

W dobry nastrój zawsze wprowadza mnie wsparcie moich przyjaciół i dziewczyny, cenne rady, wskazówki, a nawet krytyka, która pozwala mi nieustannie się kształcić.

Gdybym wygrał bilet do dowolnego miejsca na świecie wybrałbym Włochy, ponieważ jest to kraj wielu smaków, gdzie w każdym rejonie można poznać coś nowego. Chciałbym poznać tę kuchnię od środka i nauczyć się jej. Do podróży oprócz wielu możliwości kulinarnych zachęca także kultura i krajobraz.

W dniach 26-27 września będę brał udział w Kulinarnym Pucharze Polski z moim serdecznym kolegą Pawłem, którego pozdrawiam.

W Kulinarnym Pucharze Polski wystąpię z Pawłem Spodzieją.

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Gastromix Heinz Polska Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000