Na tegorocznych targach gastronomicznych Polagra Gastro, wśród producentów profesjonalnego sprzętu dla gastronomii, swoją najnowszą ofertę zaprezentowała firma Hendi. Oprócz pokazów kulinarnych na żywo i degustacji przygotowanych dań, każdy zainteresowany mógł uzyskać wiele profesjonalnych rad.
Firma Hendi Polska jest częścią międzynarodowej grupy Hendi, zajmującej się od ponad 70 lat produkcją i handlem profesjonalnym wyposażeniem gastronomicznym w całej Europie. Firma działa w Polsce od 2005 r.
Główna idea firmy to: być wiarygodnym, solidnym i lojalnym partnerem. Produkty, które oferuje swoim klientom zapewniają wysoką jakość oraz innowacyjność. Przedstawiciele firmy Hendi to profesjonaliści, którzy tworzą ofertę asortymentową na bazie dokładnych badań rynku: analizy trendów, rozwoju technologii, zapotrzebowania restauratorów i wszystkich osób działających w szeroko pojętej gastronomii.
Nagrody Acanthus Aureus stały się już tradycją targów organizowanych przez Międzynarodowe Targi Poznańskie. Firma Hendi, już po raz drugi została narodzona statuetką Złotego Akanta, za stoisko najlepiej zaprojektowane i przygotowane do realizacji strategii marketingowej firmy podczas targów. Co świadczy o tym, że firma służy fachowym wsparciem marketingowym i gwarantuje najwyższy poziom obsługi klientów.
Kolejny raz na targach Polagra Gastro, tak i w tym roku, stoisko Hendi cieszyło się dużą popularnością. Odwiedzający oglądali cały asortyment firmy, a zwłaszcza urządzenia Sous Vide oraz innowacyjne piece konwekcyjno-parowe Lainox.
Przez cztery dni na stoisku firmy Hendi można było uczestniczyć w pokazach kulinarnych, skosztować wykwintnych dań, a także zobaczyć najnowszy sprzęt do wyposażenia zaplecza kuchennego restauracji, barów czy hoteli. A co najważniejsze, sprawdzić, jak radzi on sobie na żywo. Przybyli goście mogli sami ocenić jakość każdego urządzenia, a także otrzymać od firmowych doradców wiele cennych wskazówek i rad.
Podczas każdego dnia trwania targów, zwiedzający stoisko firmy Hendi mogli również uczestniczyć w warsztatach kulinarnych Sous Vide i poznać sekret gotowania w niskich temperaturach. Dzięki tej nowoczesnej technice można powrócić do starych, sprawdzonych metod gotowania, które zachwycają wspaniałym smakiem i aromatem przyrządzonych potraw.
Urządzenia Sous Vide pozwalają na przygotowanie wybornych potraw o bogatym smaku i konsystencji, których nie da się osiągnąć innymi znanymi metodami. Żywność nie traci aromatu ani wartości odżywczych, zachowuje witaminy, naturalne soki, pozostaje delikatna i soczysta.
Dużym zainteresowaniem cieszyły się również piece konwekcyjno-parowe LAINOX Naboo. Urządzenia te zostały wyposażone w najnowszą technologię, która ułatwia kucharzom wykonywanie bieżących czynności. Nie muszą już oni tracić czasu na testowanie, ponieważ w przepisie podane są wszystkie składniki, proces i metoda przygotowania, a nawet sposób prezentacji potrawy na talerzu.
Dla tych, którzy szukali czegoś wyjątkowego, firma Hendi wraz z KENWOOD przygotowała w swojej ofercie, robot planetarny z limitowanej edycji Kurta Schellera. To znakomite urządzenie do wyrabiania ciast na pyszne wypieki oraz ubijania piany. Dodatkowo w zestawie znajdują się m.in. maszynka do mielenia, blender kielichowy oraz misa z autografem Kurta Schellera.
Oprócz tego firma Hendi zaprezentowała inne roboty planetarne i blendery KENWOOD, które również wzbudziły zainteresowanie wśród zwiedzających.
Ze względu na międzynarodowe doświadczenie i współpracę, oferta firmy Hendi jest nieustannie poszerzana o nowe produkty. Firma gwarantuje stałą i wysoką jakość, dzięki czemu usprawnia pracę kucharzy oraz przynosi zamierzone efekty i owocne dochody.
Opublikowała: Marta Śmiechowska
Więcej informacji o produktach i ofercie Hendi znajdą Państwo na stronie: www.hendi.pl
|
HENDI Polska Sp. z o.o.
ul. Magazynowa 5
62-023 Gądki
tel.: 61 658 70 00
fax: 61 658 70 01
e-mail: info@hendi.pl
www.hendi.pl |