|
Składniki na 4 porcje:
- Wołowina QMP- 400 g
- Papryka kolorowa - 150 g
- Marchew - 1 szt.
- Cebula - 1 szt.
- Czosnek - 2-3 ząbki
- Olej
- Sól, pieprz czarny
- Natka pietruszki
- Pomidory mini pelati - 400 g
- Makaron lasagne - 12 płatów
- Ser parmezan - 60 g
|
Czas wykonania: 1 godz.
Stopień trudności: średnie
Element wykorzystany: krzyżowa QMP
Sposób przygotowania: smażenie
Sposób wykonania
Warzywa pokroić w cieniutkie słupki długości 5 cm, cebulę w piórka, mięso pokroić w cienkie paski. Mięso obsmażyć na bardzo rozgrzanym oleju, odstawić na bok, warzywa smażyć również na rozgrzanym oleju krótko, aby pozostały chrupiące. Do warzyw dodać pomidorki koktajlowe pelati, doprawić do smaku, dodać obsmażone mięso. Płaty ugotowanego makaronu pokrojonego w kwadraty 8 cm x 8 cm przełożyć gotowym mięsem z warzywami. Ostatnią warstwę polać sosem i posypać wiórkami sera Parmezan.
Źródło: www.kochamwolowine.pl
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.