Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
18.04.2024
czwartek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Mistrz poleca - Przepisy
Pasztet z rozmarynem i żurawiną


       Składniki:
  • Mięso wieprzowe – 400 g
  • Esencja do duszonych mięs Knorr – 1 szt.
  • Podgardle wieprzowe – 250 g
  • Wołowina – 400 g
  • Wątróbka – 250 g
  • Żurawina suszona – 6 łyżek
  • Świeży posiekany rozmaryn – 1 łyżka
  • Cebula – 1 szt.
  • Włoszczyzna
  • Bułka kajzerka – 2 szt.
  • Jajka – 5 szt.
  • Tłuszcz do smażenia
  • Pieprz
  • Liść laurowy – 3 szt.
  • Ziele angielskie – 3 szt.
  • Bułka tarta – 2 łyżki
  • Margaryna – 1 łyżka

Sposób przygotowania:

1. Wszystkie mięsa, oprócz wątróbki, pokrój na małe kawałki, obsmaż na mocno rozgrzanym tłuszczu, przełóż do garnka i zalej niewielką ilością wody.

2. Do naczynia dodaj obrane warzywa, liść laurowy oraz ziele. Całość zagotuj, zbierz powstałe szumowiny i duś mięso do momentu, gdy będzie bardzo miękkie. Na kilkanaście minut przed końcem duszenia dołóż wątróbkę.

3. Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij ją na tłuszczu.

4. Namocz kajzerki w wodzie, a następnie je z niej odciśnij.

5. Wszystkie mięsa, cebulę, warzywa i kajzerki przepuść przez maszynkę do mielenia.

6. Aby pasztet miał niepowtarzalny smak, do masy dodaj Esencję do duszonych mięs Knorr rozpuszczoną w gorącej wodzie.

7. Dodaj wcześniej namoczoną żurawinę i jajka. Wszystko wymieszaj.

8. Mięsną masę wyłóż do natłuszczonej margaryną i posypanej bułką tartą foremki, posyp obficie rozmarynem i wstaw do nagrzanego do 160°C piekarnika. Pasztet piecz przez ok. 1,5 godziny. Następnie wystudź go i pokrój w plastry.

Źródło: www.knorr.pl

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak CompArt International Naczynia Polska Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000