Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
19.04.2024
piątek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Mistrz poleca - Przepisy
Pieczeń  rzymska


Soczyste i aromatyczne dania mięsne z najwyższej półki to bezapelacyjnie obowiązkowa pozycja, na każdym wielkanocnym stole. Świąteczna uczta nie obędzie się bez tradycyjnej pieczeni rzymskiej. Do przygotowania tego typu dania gospodynie domowe przykładają często największą wagę. Chcą by bliscy zasiadając przy świątecznym stole zachwycili się aromatem, który przywita ich od progu oraz niepowtarzalnym smakiem dań, który zapamiętają na długo. Zapach pysznego świątecznego mięsa unoszący się nad stołem na pewno skusi gości i domowników.

        Składniki:
  • Mielone mięso wołowe – 500 g
  • Cebula – 1 szt.
  • Czosnek – 2 ząbki
  • Kostka rosołu wołowego – 1 szt.
  • Woda – 100 ml
  • Musztarda – 1 łyżka
  • Szczypiorek
  • Chudy wędzony boczek – 8 plastrów
  • Jajka ugotowane na twardo – 3 szt.

Sposób przygotowania:

1. Foremkę wysmaruj olejem i wyłóż plastrami boczku.

2. Mięso wołowe przełóż do miski, dodaj pokrojoną cebulę i wyciśnięty czosnek oraz musztardę.

3. Kostkę rosołu wołowego rozpuścić w 100 ml gorącej wody.

4. Ostudzony wywar dodaj do mięsa. Wszystko wyrabiaj około 5 minut.

5. Wyłóż masę do wcześniej przygotowanej foremki.

6. Do środka włóż ugotowane jajka i posiekany szczypiorek.

7. Całość przykryj pozostałym boczkiem i piecz 50 minut w rozgrzanym do 180°C piekarniku.

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Gastromix Heinz Polska Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000