Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
20.04.2024
sobota
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Cukiernia M&K
Debic
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Mistrz poleca - Przepisy
Pieczona kaczka z sosem rodzynkowym


        Składniki:
  • Kaczka – 1 szt.
  • Cebula – 0.5 szt. (farsz)
  • Majeranek – 1 łyżka (farsz)
  • Miód – 2 łyżki
  • Rodzynki – 50 g
  • Czerwone wino – 100 ml
  • Żurawina – 20 g
  • Woda – 50 ml
  • Mąka – 1 łyżeczka
  • Masło – 1 łyżka
  • Pomarańcz – 1 szt.
  • Cebula – 1 szt. (sos)
  • Jabłko – 1 szt.
  • Ząbek czosnku – 1 szt.
  • Majeranek – 1 łyżka (sos)
  • Przyprawa do kurczaka Knorr – 2 łyżki
  • Esencja do sosu pieczeniowego jasnego Knorr
Sposób przygotowania:

1. Przygotuj farsz do kaczki: jabłko, pomarańcz oraz cebulę. Składniki pokrój w kostkę, dodaj rozgnieciony ząbek czosnku i majeranek.

2. Oczyść i opłucz kaczkę.

3. Przyprawę do kurczaka Knorr wymieszaj z majerankiem i łyżką miodu. Posmaruj nią wewnętrzną stronę kaczki.

4. Przygotowanie sosu: podsmaż na maśle pokrojoną w kostkę cebulę i dodaj do niej rodzynki. Wszystko dokładnie wymieszaj i zalej winem. Gotuj, aż wino odparuje, następnie dolej 200 ml ciepłej wody i esencję do sosu. Dodaj miód i żurawinę. Pozostaw na ogniu 5 minut.

5. Kaczkę wstaw do nagrzanego do 200 stopni piekarnika. Po 15 minutach zmniejsz temperaturę do 160 stopni i piecz jeszcze przez co najmniej 90 minut.

6. Po upieczeniu kaczkę wyluzuj z kości, wyporcjuj i ułóż na półmisku. Podawaj z przygotowanym sosem.
 
Źródło: www.knorr.pl

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000