|
Ilość porcji: 4-6
Czas przygotowania: 75 min.
Trudność: łatwe
Składniki:
- Karkówka - ok. 1 kg.
- Przyprawa do mięs Knorr - 2 łyżki
- Olej - 2 łyżki
|
Sposób przygotowania:
1. Karkówkę umyj i osusz papierowym ręcznikiem.
2. Przyprawę do mięs Knorr wymieszaj z olejem i natrzyj mięso, co podkreśli jego smak i nada skórce rumiany kolor.
3. Przygotowaną karkówkę wstaw do nagrzanego do 180 st. C piekarnika i piecz przez ok. 1 godzinę. Po upieczeniu pokrój w plastry i podawaj.
Kucharze Knorr podpowiadają, że upieczone w ten sposób mięso można również wystudzić i użyć jako wędlinę na kanapki.
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.