Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
27.04.2024
sobota
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Rational
Robot - Coupe
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Cukiernia M&K
Debic
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Mistrz poleca - Przepisy
Polędwiczki wieprzowe w glazurowanym sosie z gorgonzoli


Jeśli połączymy miękkie, soczyste i wyśmienite polędwiczki wieprzowe z intensywnym sosem z gorgonzolą uzyskamy wyjątkowo bogaty smak. Ponadto gdy dodamy do tego pysznego duetu biały ryż jaśminowy, to otrzymamy pełnowartościowe danie.
 
       Składniki na 2 porcje:
  • Biały ryż – 1 torebka
  • Polędwiczki wieprzowe – 2 szt.
  • Śmietana – 200 ml
  • Ser gorgonzola – 100 g
  • Czerwony pieprz
  • Rozmaryn – 3 gałązki
  • Czosnek – 3 ząbki
  • Oliwa z oliwek
  • Sól
  • Pieprz

Sposób przygotowania:

1. Natrzyj polędwiczki wieprzowe solą i pieprzem. Następnie zalej je oliwą z oliwek, dodaj rozmaryn i czosnek. Wszystko marynuj przez 2 godziny.

2. Ugotuj ryż.

3. Sos: Do garnka wlej śmietanę, dorzuć kawałki sera gorgonzola i gotuj do momentu uzyskania gęstej masy.

4. Zamarynowane polędwiczki smaż przez około 10 minut.

5. Ułóż na talerzu pokrojone w kawałki mięso i ryż. Potrawę udekoruj sosem z gorgonzoli, gałązkami rozmarynu i czerwonym pieprzem.

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000