W dniach od 20 do 22 marca 2013 r., podczas XVII Międzynarodowych Targów Gastronomicznych EuroGastro 2013, swoją szeroką ofertę zaprezentowały firmy Folwark oraz EuroCook.
Stoisko, na którym można było zapoznać się z produktami obu firm, przez cały czas trwania targów cieszyło się dużym zainteresowaniem. Zwiedzający mogli tu spróbować różnorodnych dodatków kulinarnych, niezbędnych do przygotowania idealnych posiłków.
Folwark – jeden z czołowych producentów sosów spożywczych w Polsce – to firma o ponad dwudziestoletniej tradycji. Początkowo zajmowała się jedynie produkcją majonezu, jednak szybko poszerzyła swoją ofertę także o ketchupy, musztardy i sosy kuchni etnicznych.
Produkty firmy
Folwark skierowane są do odbiorców ceniących przede wszystkim
wysoką jakość. Ich klientami są głównie sieci gastronomiczne, restauracje, hotele oraz producenci przetworów rybnych.
Zwiedzający, który uczestniczyli w degustacjach na stoisku
Folwarku potwierdzili, iż szeroka oferta firmy gwarantuje, że każdy znajdzie tu coś dla siebie – bez względu na to, czy gustuje w tradycyjnych polskich daniach, czy jest miłośnikiem kuchni śródziemnomorskiej lub orientalnej.
Wieloletnie doświadczenie, troska o najwyższą jakość oraz staranna selekcja surowców, to tylko niektóre elementy składające się na sukces produktów oferowanych przez firmę
Folwark.
Drugą część stoiska zajmowała firma
EuroCook – wyłączny importer i dystrybutor na polski rynek takich marek jak
Bresc,
Promolac oraz
Big Grillers.
EuroCook powstało w celu promowania innowacyjnych i specjalistycznych surowców spożywczych, dlatego wszyscy zwiedzający mieli podczas targów okazję do degustacji całej gamy
ziołowych puree Bresc oraz czterech smaków
fondów produkowanych przez hiszpańską firmę
Promolac – cielęcego, drobiowego, rybnego oraz z homara.
Na stoisku firmy
EuroCook wszyscy zainteresowani mogli także wysłuchać rad znanego szefa kuchni
Marka Widomskiego, który opowiadał o szerokim zastosowaniu promowanych produktów oraz podpowiadał, jak dzięki nim można ulepszyć i urozmaicić potrawy.
Dla obydwu firm
Targi EuroGastro okazały się bardzo owocne. Zarówno oferta
Folwarku jak i firmy
EuroCook znalazła szerokie grono zwolenników.
Więcej informacji na temat produktów prezentowanych na Targach można znaleźć na stronie www.folwark.com.pl oraz www.eurocook.pl.
|
GPH Folwark
Jankowice 43
26-420 Nowe Miasto nad Pilicą
tel.: 48 674 41 18
fax: 48 674 49 02
e-mail: bok@folwark.com.pl |
|
Eurocook
Jankowice 43
26-420 Nowe miasto nad Pilicą
tel.: 602 373 538
fax: 48 674 49 02
e-mail: eurocook@eurocook.pl
|
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.