Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Peklowanie –...
Wędzone specjały z...
Pomarańczowa Hiszp...
Polski specjał w j...
Karnawałowa sałatk...
Spaghetti z suszon...
Sałatka z tuńczyka...
Barszcz czerwony j...
Karp… się ro...
Klopsiki cielęce w...
Panzanella –...
Pierwszy dzwonek, ...
Kuskus z wieprzowi...
Cyko-lody
Lekkie deserki z o...
Cytrynowe muffinki...
Biała pizza ze szp...
Latem - spotkaj si...
Ricotta z bazyliow...
Przepis na stek
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Winterhalter Polska
Smoker
POSbistro
Nektar Natura
Manitowoc Foodservice
Tableart Tomasz Miszcz...
Dora Metal
Convotherm
Lunch24.pl
Watersystem
Artykuły spożywcze
Pizzola
Secpol
Iglotex
Belgium`s Best
Menos
Caffetea
Sokołów
Nektar Natura
Uzdrowisko Wysowa S.A....
Barry Callebaut
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Mistrz poleca - Przepisy
Pstrąg łososiowy na karczochach


Pstrąg łososiowy na karczochach to idealna propozycja na wykwintną kolację.
 
  Składniki (2 porcje):
  • 2 filety z pstrąga (ok. 400 g)
  • 1/2 op. Karczochów krojonych
  • 200 g makaronu Rurki skręcane – Tortiglioni nr 24
  • 200 g pomidorów koktajlowych
  • 1/2 małej cebuli
  • 1 ząbek czosnku
  • garść bazylii
  • Oliwa z oliwek
  • Glassa Gastronomica
  • 3 łyżki wina białego wytrawnego (lub wody)
  • sól
  • pieprz
  • pieprz czerwony w ziarnkach

Wykonanie:

1. Pstrąga umyj. Posól.

2. Cebulę i czosnek pokrój w drobną kostkę.

3. Pomidorki przekrój na połowy.

4. Rozgrzej patelnie i wlej na nią 1 łyżkę oliwy, dodaj cebulę i czosnek. Smaż chwilę, do zeszklenia.

5. Dodaj pomidorki i wino (wodę). Duś chwilkę, dopraw solą i pieprzem.

6. Zagotuj wodę (2 litry), posól ją. Wrzuć makaron i gotuj go 12 minut.

7. W międzyczasie przygotuj rybę na parze. Gotuj ją w zależności od grubości 6–10 minut.

8. Posiekaj bazylię.

9. Odcedzony makaron przełóż na patelnię, dodaj bazylię, całość wymieszaj.

10. Rybę posyp ziarenkami pieprzu czerwonego, podawaj z karczochami oraz makaronem. Całość skrop Glassą.

Źródło: www.indexfood.pl

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: PAPSTAR Winterhalter Polska Pizzola Smoker Dora Metal M. Ferber Wypożyczalnia Sprzętu Cateringowego Sokołów Robot - Coupe Belgium`s Best Nektar Natura Menos Tableart Tomasz Miszczak Werner & Mertz POSbistro M&M Gastro Makro Cash & Carry Watersystem Na Lunch M. Ferber Wypożyczalnia Sprzętu Cateringowego Krosno Reinex Barry Callebaut Steinberg Artek Lunch24.pl Gorbi Manitowoc Foodservice Convotherm Mazowiecka Grupa Szkoleniowo – Doradcza Gaspol
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000