Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
29.03.2024
piątek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Rational
Robot - Coupe
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Cukiernia M&K
Debic
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Mistrz poleca - Przepisy
Pstrąg łososiowy na karczochach


Pstrąg łososiowy na karczochach to idealna propozycja na wykwintną kolację.
 
  Składniki (2 porcje):
  • 2 filety z pstrąga (ok. 400 g)
  • 1/2 op. Karczochów krojonych
  • 200 g makaronu Rurki skręcane – Tortiglioni nr 24
  • 200 g pomidorów koktajlowych
  • 1/2 małej cebuli
  • 1 ząbek czosnku
  • garść bazylii
  • Oliwa z oliwek
  • Glassa Gastronomica
  • 3 łyżki wina białego wytrawnego (lub wody)
  • sól
  • pieprz
  • pieprz czerwony w ziarnkach

Wykonanie:

1. Pstrąga umyj. Posól.

2. Cebulę i czosnek pokrój w drobną kostkę.

3. Pomidorki przekrój na połowy.

4. Rozgrzej patelnie i wlej na nią 1 łyżkę oliwy, dodaj cebulę i czosnek. Smaż chwilę, do zeszklenia.

5. Dodaj pomidorki i wino (wodę). Duś chwilkę, dopraw solą i pieprzem.

6. Zagotuj wodę (2 litry), posól ją. Wrzuć makaron i gotuj go 12 minut.

7. W międzyczasie przygotuj rybę na parze. Gotuj ją w zależności od grubości 6–10 minut.

8. Posiekaj bazylię.

9. Odcedzony makaron przełóż na patelnię, dodaj bazylię, całość wymieszaj.

10. Rybę posyp ziarenkami pieprzu czerwonego, podawaj z karczochami oraz makaronem. Całość skrop Glassą.

Źródło: www.indexfood.pl

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000