Sposób przygotowania:
1. Bułkę namocz w mleku i odciśnij. Mięso wymieszaj dokładnie z jajkami oraz odciśniętą bułką. Masę dopraw do smaku.
2. Z mięsa uformuj niewielkie pulpety, oprósz mąką i obsmaż na rozgrzanej oliwie.
3. W garnku przesmaż cebulę oraz czosnek. Dodaj pomidory z puszki wraz z sosem.
4. Następnie wlej 0,5 l wrzącej wody i dodaj Bulionetkę do duszonego kurczaka, która podkreśli smak dania. Zagotuj.
5. Do gotującego się sosu włóż ostrożnie przygotowane mięsne kulki, zmniejsz ogień i duś 20 minut. Sos dopraw do smaku odrobiną cukru. Możesz dodać również śmietanę. Gotowe pulpety podawaj z ziemniakami lub ryżem.
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.