Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
29.03.2024
piątek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Rational
Robot - Coupe
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Cukiernia M&K
Debic
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Targi i wystawy
RATIONAL nagrodzony na Targach EuroGastro za Szkolenie SelfCookingCenter®


Za nami 19. Międzynarodowe Targi EuroGastro 2015 - największa i najważniejsza w Polsce impreza targowa dedykowana branży HoReCa. W gronie wiodących firm, które przedstawiły swoją ofertę na targach, jak co roku, znalazł się RATIONAL - światowy lider technologiczno-rynkowy w zakresie termicznego przyrządzania potraw w kuchniach profesjonalnych.

Targi EuroGastro to wydarzenie, które co roku gromadzi wielu przedstawicieli firm, zarówno z Polski jak i z zagranicy. To znakomita okazja do porównania ich oferty, a także do nawiązania międzynarodowych kontaktów handlowych.
 
Firma RATIONAL kolejny raz zachwyciła swoich gości wyjątkowym stoiskiem, na którym odbywało się kulinarne show. Zwiedzających przyciągały niezwykłe zapachy i aromaty dań, przyrządzane przez Firmowych Doradców. Przez cały czas trwania imprezy na stoisku RATIONALA można było wziąć udział w szkoleniu, jakie prowadzili profesjonalni szefowie kuchni. Dzięki temu każdy zainteresowany klient mógł zapoznać się z możliwościami i zaletami urządzeń oferowanych przez firmę.
 
 
Każdy kto odwiedził warszawskie targi, mógł przekonać się o korzyściach wynikających z użytkowania SelfCookingCenter® 5 Senses - najnowszego urządzenia, które w szybkim czasie zdobyło uznanie klientów. To pierwszy taki system kulinarny, w którym znajduje się prawdziwa inteligencja. Wyposażone w 5 zmysłów urządzenie wyczuwa warunki w komorze roboczej i konsystencję produktów spożywczych. Rozpoznaje wielkość produktu, całkowitą wielkość załadunku oraz stan poszczególnych artykułów. Oblicza samodzielnie odpowiedni stopień zarumienienia, myśli z kucharzem, potrafi wyprzedzić go myślą, uczy się od kucharza, a nawet się z nim porozumiewa.
 
 
O dodatkowych korzyściach i funkcjach wspierających szefa kuchni przez SelfCookingCenter® 5 Senses mówił Sławomir Wyrożemski, Dyrektor do Spraw Sprzedaży - Od wielu lat wprowadzamy różne udogodnienia i nowości, czyli rozwiązania, które mają służyć naszym klientom w trakcie pracy w kuchni. Nasi szefowie kuchni w Niemczech, którzy odpowiadają za wprowadzanie różnych innowacji, a także nasi inżynierowie zadają sobie pytanie, co nowego możemy wprowadzić? To zawsze jest to pytanie, czy to będzie przydatne i potrzebne osobom, które z tym urządzeniem pracują. Ten biznes, który prowadzi restaurator, krótko mówiąc powinien być ekonomiczny. Dzisiaj najnowszy SelfCookingCenter® 5 Senses jest tym urządzeniem, które pomaga pracować kucharzowi w kuchni, podnosi jego wydajność, wyręczając go w wielu ważnych kwestiach.
 
 
Każdy produkt, który przygotowujemy wymaga konkretnego klimatu oraz kontroli temperatury i ten sprzęt nam to zapewnia. Kucharz, który pracuje na typowej patelni, w typowej restauracji kontroluje ten klimat bazując na swoim doświadczeniu. W profesjonalnej kuchni kucharz może powierzyć tą kontrolę urządzeniu, które wspomaga tego kucharza, wyręcza w nadzorowaniu procesów gotowania, dzięki czemu produkt jest tak rumiany jak chce klient. W tym biznesie jest bardzo ważne, żeby klient, który dzisiaj zjadł powrócił za miesiąc, dwa i był tak samo zadowolony ze smaku podanego dania, jak wcześniej. SelfCookingCenter® 5 Senses jest głównie urządzeniem, w którym mamy możliwość zadbania o bezpieczeństwo żywności. Na zakończenie dnia pracy w kuchni – urządzenie sygnalizuje konieczność umycia oraz wskazuje jakimi tabletkami i w jakich ilościach należy je umyć. W pełni zautomatyzownay proces mycia nie wymaga nadzoru Pracownika, a po zakończonym procesie mycia i odkamieniania, SelfCookingCenter® 5 Senses jest gotowy do pracy zgodnie z wymogami HACCP. Bezpieczeństwo żywności jest bardzo ważne, ponieważ ktoś kto zajmuje się produkcją żywności bierze w pewnym sensie odpowiedzialność za zdrowie drugiego człowieka.
 
 
Przez trzy dni targowe, przedstawiciele firmy RATIONAL, oprócz szkolenia odpowiadali również na trudne pytania i służyli profesjonalnymi poradami. Rewelacyjny podział stoiska na trzy strefy umożliwił zaprezentowanie szerokiej gamy produktów oraz rozwiązań ukierunkowanych na efektywne działanie i osiąganie maksymalnych korzyści w profesjonalnych kuchniach.

Kolejnym kierunkiem, do którego RATIONAL przyłożył bardzo dużą uwagę jest prostota obsługi. Z SelfCookingCenter® 5 Senses może pracować każda osoba, która nie ma doświadczenia kulinarnego. Mamy tutaj bardzo dużo rozwiązań i możliwości pracy tego urządzenia w dużych zakładach sieciowych, bo mogą one porozumiewać się ze sobą, w tym sensie że wszystkie są podłączone do specjalnego złącza USB i mogą być spięte w sieć. Inwestor, który posiada 600 albo 2 tys. obiektów i chce tylko wprowadzić nową recepturę to stoi przed ogromnym logistycznym wyzwaniem, bo ktoś musiałby dotrzeć do tych 2 tys. lokali. Dzisiaj RATIONAL ma na to rozwiązanie i za pomocą jednego kliknięcia można zainstalować nowe oprogramowanie do każdego urządzenia - dodaje Sławomir Wyrożemski.
 
 
Wyjątkowym akcentem na 19. Międzynarodowych Targach Gastronomicznych EuroGastro 2015 była przyznana firmie RATIONAL nagroda za ACADEMY RATIONAL - Szkolenie SelfCookingCenter®. Co świadczy o tym, że firma służy fachowym wsparciem marketingowym i gwarantuje najwyższy poziom obsługi klientów. To ogromne wyróżnienie pokazuje dzisiaj, w którym miejscu jest nasza organizacja na rynku polskim i światowym oraz jak bardzo szeroko podchodzimy do tematu gastronomii, świadomości produkcji żywności i rozwiązań. Ta nagroda potwierdziła, że przyjęty nowy kierunek w ofercie rynkowej RATIONAL, jakim jest Akademia RATIONAL to ważna i potrzebna innowacja. To nie jest produkt przypadkowy, tylko bardzo dobrze przemyślany element oferty jaką przygotowujemy dla coraz bardziej wymagających klientów. Warto podkreślić, że to jest krok w kierunku klienta, który dajemy bezpłatnie - komentuje Maciej Wroński, Dyrektor Zarządzający RATIONAL.

Pozytywne opinie użytkowników korzystających już z rozwiązań firmy wskazują jednoznacznie - RATIONAL to najlepszy partner, który dostosowuje swoje urządzenia do indywidualnych potrzeb klienta. Ze względu na międzynarodowe doświadczenie i współpracę, oferta firmy jest także nieustannie poszerzana o nowe produkty. Dlatego też mamy nadzieję, że za rok ponownie spotkamy się na stoisku RATIONAL. Do zobaczenia!
 
Więcej informacji w Prezentacji Firmy Rational oraz na stronie: www.rational-online.com

RATIONAL Sp. z o.o.
Bokserska 66
02-690 Warszawa
tel.: 22 864 93 26
fax: 22 864 93 28
e-mail:info@rational-online.com
www.rational-online.com

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000