Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
29.03.2024
piątek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Rational
Robot - Coupe
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Cukiernia M&K
Debic
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Mistrz poleca - Przepisy
Rozgrzewające zupy


Czy może być coś przyjemniejszego po ciężkim dniu, niż talerz gorącej, aromatycznej zupy? Popołudniowy posiłek gromadzi zabieganych domowników przy wspólnym stole i wszystkim poprawia nastrój.

Krem buraczany

       Składniki:
  • Buraki – 400 g
  • Rosół z kury Knorr – 2 szt.
  • Ziemniaki – 150 g
  • Śmietana 36% – 100 ml
  • Masło – 1 łyżka
  • Suszony majeranek – 1 łyżka
  • Woda – 1 litr

Sposób przygotowania:

1. Obierz buraki i ziemniaki, następnie pokrój je w kostkę i przesmaż w rondlu na maśle.

2. Zagotuj warzywa z wodą i dodaj do nich kostki bulionowe Knorr.

3. Kiedy jarzyny będą miękkie, zmiksuj je na gładki krem.

4. Danie udekoruj ubitą na sztywno śmietaną.

Zupa jarzynowa na sposób prowansalski

        Składniki:
  • Marchew – 1 szt.
  • Bulionetka drobiowa Knorr – 1 szt.
  • Cebula – 1 szt.
  • Por – 1 szt.
  • Seler – 1 szt.
  • Fasola – 1 puszka
  • Koncentrat pomidorowy – 1 szt.
  • Czosnek – 2 ząbki
  • Oliwa z oliwek – 1 łyżka
  • Zioła prowansalskie – 1 łyżka
  • Starty parmezan – 2 łyżki

Sposób przygotowania:

1. Rozgrzej oliwę w dużym rondlu i podsmaż na niej posiekany czosnek, cebulę oraz por.

2. Zalej wodą pokrojony w kostkę selera i marchew. Dodaj do nich Bulionetkę drobiową Knorr. Wszystko gotuj przez 10 minut.

3. Następnie dołóż koncentrat pomidorowy i zioła prowansalskie.

4. Całość pozostaw jeszcze chwilę na ogniu wsypując do niej odcedzoną z zalewy fasolę.

5. Poszczególne porcje zupy posyp startym parmezanem.

Źródło: www.knorr.pl

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Gastromix Heinz Polska Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000