Mozzarella, soczyste pomidory i rukola – trudno o bardziej włoskie zestawienie. Czas na Sałatkę Bambini! Aby przygotować doskonały dressing rodem z Italli, warto sięgnąć po Sos sałatkowy włoski Knorr z ziołami i przyprawami charakterystycznymi dla kuchni Morza Śródziemnego.
|
Składniki na 4 porcje:
- Pomidorki cherry – 2 opakowania
- Mozzarella Minikulki – 2 opakowania
- Sos sałatkowy włoski Knorr
- Rukola – 0.5 opakowania
- Pestki słonecznika – 1 łyżka
- Oliwa z oliwek – 3 łyżki
- Woda – 3 łyżki
|
Sposób przygotowania:
1. Na suchej, rozgrzanej patelni upraż pestki słonecznika.
2. Sos sałatkowy włoski Knorr wymieszaj z trzema łyżkami wody, trzema łyżkami oliwy z oliwek i uprażonymi pestkami słonecznika. W ten sposób stworzysz dressing, który dokładnie połączy składniki.
3. Odsącz kulki mozzarelli, umyj i pokrój pomidorki cherry na połówki, dodaj rukolę, wymieszaj wszystkie składniki i przełóż do salaterki.
4. Wszystko polej sosem. Podawaj z grissini lub grzankami.
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.