|
Składniki:
- mała główka kapusty pekińskiej - 1 sztuka
- Sos sałatkowy paprykowo-ziołowy Knorr - 1 opakowanie
- duża cebula - 1 sztuka
- pieczarki - 10 dekagramów
- pomarańcze - 3 sztuki
- suszone morele - 8 sztuk
- sok z cytryny - 1 sztuka
- posiekany szczypiorek - 1 gram
|
Sposób przygotowania:
1. Poszatkuj grubo kapustę pekińską, pokrój pomarańcze w kostkę i usuń pestki. Pokrój cebulę w cienkie plastry, po czym wymieszaj składniki.
2. Opłucz pieczarki, pokrój w plastry i skrop sokiem z cytryny. Morele pokrój w cienkie paski.
3. Przygotuj sos sałatkowy Knorr według przepisu na opakowaniu i zalej nim składniki sałatki.
4. Wstaw całość na chwilę do lodówki. Podawaj sałatkę schłodzoną.
5. Następnie wymieszaj wszystkie składniki ze szczypiorkiem.
Źródło: Knorr
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.