Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
27.04.2024
sobota
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Mistrz poleca - Przepisy
Sałatka z dorszem, warzywami i kaszą bulgur BIO


Składniki:
  • 1 opakowanie kaszy bulgur BIO
  • 2 filety dorsza ze skórą
  • 1 czerwona cebula drobno posiekana
  • 2 ząbki czosnku drobno posiekane
  • 1 ogórek pokrojony w średnią kostkę
  • 10 oliwek
  • 1 mała papryka pokrojona w średnią kostkę
  • 1 pomidor pokrojony w średnią kostkę
  • 100 ml przecieru pomidorowego
  • 1 łyżka posiekanych liści mięty
  • 1 łyżka posiekanych liści kolendry
  • 1 limonka
  • 1 łyżeczka mielonego kuminu
  • mielone chili (według uznania)
  • mąka pszenna
  • oliwa
Wykonanie:
 
1. Kaszę ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
2. Cebulę i czosnek zeszklić na oliwie. Dodać paprykę, i oliwki i smażyć przez 3 minuty. Dodać kaszę i przecier pomidorowy. Doprawić mielonym kminem rzymskim, chili i solą. Na koniec dodać ogórka, pomidora, sok z połowy limonki, posiekana miętę i kolendrę.
3. Rybę od strony skóry obtoczyć w mącę. Doprawić solą i pieprzem. Smażyć od strony skóry na rozgrzanej oliwie aż się delikatnie przyrumieni. Obrócić na drugą stronę zmniejszyć ogień i smażyć jeszcze parę minut.
 
Smacznego!

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Gastromix Heinz Polska Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000