|
Składniki:
- 1 opakowanie kaszy bulgur BIO
- 2 filety dorsza ze skórą
- 1 czerwona cebula drobno posiekana
- 2 ząbki czosnku drobno posiekane
- 1 ogórek pokrojony w średnią kostkę
- 10 oliwek
- 1 mała papryka pokrojona w średnią kostkę
- 1 pomidor pokrojony w średnią kostkę
- 100 ml przecieru pomidorowego
- 1 łyżka posiekanych liści mięty
- 1 łyżka posiekanych liści kolendry
- 1 limonka
- 1 łyżeczka mielonego kuminu
- mielone chili (według uznania)
- mąka pszenna
- oliwa
|
Wykonanie:
1. Kaszę ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
2. Cebulę i czosnek zeszklić na oliwie. Dodać paprykę, i oliwki i smażyć przez 3 minuty. Dodać kaszę i przecier pomidorowy. Doprawić mielonym kminem rzymskim, chili i solą. Na koniec dodać ogórka, pomidora, sok z połowy limonki, posiekana miętę i kolendrę.
3. Rybę od strony skóry obtoczyć w mącę. Doprawić solą i pieprzem. Smażyć od strony skóry na rozgrzanej oliwie aż się delikatnie przyrumieni. Obrócić na drugą stronę zmniejszyć ogień i smażyć jeszcze parę minut.
Smacznego!
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.