|
Składniki na 4 porcje:
- Krewetki parzone – 10 szt.
- Rabarbar – 1 gałązka
- Truskawki – 10 szt.
- Sos sałatkowy francuski ziołowy Knorr
- Rukola – 200 g
- Cebula czerwona – 1 szt.
- Oliwa z oliwek
- Kiełki (dowolne) – garść
|
Sposób przygotowania:
1. Do umytej rukoli dodaj truskawki oczyszczone z szypułek i przekrojone na pól.
2. Obierz rabarbar i posiekaj go w plasterki.
3. Cebulę pokrój na plastry, dodaj również krewetki.
4. Stwórz aromatyczny, ziołowy sos, mieszając oliwę z oliwek z sosem sałatkowym Knorr i trzema łyżkami wody.
5. Polej sałatkę przygotowanym sosem, wymieszaj i podawaj udekorowaną kiełkami.
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.