Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
29.03.2024
piątek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Rational
Robot - Coupe
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Mistrz poleca - Przepisy
Grillowanie po góralsku – oscypek!


Na naszym grillu nie powinno oczywiście zabraknąć reprezentanta Polski, a więc pysznego i pachnącego – oscypka. Produkuje się go na bazie mleka owczego, z niewielkim dodatkiem mleka krowiego. Dzięki swojej twardej konsystencji sprawdzi się on doskonale w połączeniu np. z żurawiną albo grillowanymi warzywami.

Oscypek to ser, który również świetnie nada się na grilla. Należy pamiętać, by przygotowywać go powoli, na rozgrzanym żarze. Dzięki temu, że jest to ser wcześniej wędzony, po dodatkowym podpieczeniu na ruszcie nabierze wyrazistego smaku i głębokiego aromatu – poleca Piotr Murawski.
 
Składniki:
  • sałata rzymska - 0.5 sztuk
  • sos sałatkowy paprykowo-ziołowy - 1 opakowanie
  • kurki - 100 gramów
  • cebula - 0.5 sztuk
  • oscypek - 100 gramów
  • żurawina ze słoiczka - 1 łyżka
  • margaryna - 1 łyżka
  • olej - 3 łyżki


Sposób przygotowania:

1. Rozdziel liście sałaty i pokrój je na niewielkie kawałki. Następnie pokrój ser w plastry i usmaż go z obu stron na patelni grillowej.
 
2. Wymieszaj Sos sałatkowy paprykowo-ziołowy z oliwą, 3 łyżkami wody i żurawiną. Sos świetnie podkreśli smak gotowej sałatki.
 
3. Pokrój cebulę w drobną kostkę i zeszklij ją na uprzednio rozgrzanym tłuszczu. Dodaj do niej kurki i smaż razem przez chwilę.
 
4. Rozłóż na półmisku sałatę, na niej grillowany ser i całość polej sosem. Kurki wyłóż na wierzch sałatki.

Źródło: Knorr

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000