Lekka i szybka w przygotowaniu sałatka doskonale sprawdzi się nie tylko jako lunch, ale również dodatek do dań z grilla. Bogactwo wartości odzywczych oraz niska kaloryczność stanowią jej niewątpliwą zaletę.
|
Składniki na 4 porcje:
- Makaron kokardki – 350 g
- Pomidorki cherry – 250 g
- Czerwona papryka – 1 szt.
- Świeża bazylia
- Tuńczyk w oliwie z oliwek – 2 puszki
- Czarne oliwki – 40 g
- Mozzarella – 200 g
- Oliwa z oliwek
- Sól
- Pieprz
|
Sposób przygotowania:
1. W osolonej wodzie ugotuj makaron al dente.
2. Pomidorki pokrój w ćwiartki, oliwki w plasterki, a mozzarellę i paprykę w kostkę.
3. Odcedź tuńczyka.
4. W dużej misce połącz wszystkie składniki i dopraw je oliwą z oliwek, świeżą bazylią, solą i pieprzem.
Źródło: www.indexfood.pl
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.