Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
24.04.2024
środa
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Rational
Robot - Coupe
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Cukiernia M&K
Debic
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Mistrz poleca - Przepisy
Sałatka z malinami, twarogiem i szpinakiem


Jakie składniki dobrać do sałatki z malinami? Doskonale smakują one z różnymi gatunkami sałat oraz ze szpinakiem. Poza tym owoce te będą smakować wybornie również z serem twarogowym, miodem i orzechami. Poniżej przepis, który jest dowodem na pyszne połączenie tych składników.

Czas przygotowania: 15 minut
Liczba porcji: 4
Stopień trudności: łatwe

Składniki:
  • 250 g świeżego szpinaku
  • garść świeżych malin
  • 1 Sos sałatkowy francuski Knorr
  • 3 łyżki oliwy
  • 2 łyżki orzechów włoskich
  • 80 g sera twarogowego
  • łyżka octu z białego wina
  • łyżka miodu

Przygotowanie:
 
1. Szpinak umyj i osusz. Orzechy pokrusz, ser podziel na małe kawałki.
2. Na talerz wyłóż szpinak, ser i maliny. Posyp sałatkę orzechami.
3. Zrób sos: oliwę połącz z sosem Knorr, octem i miodem. Dzięki aromatycznemu sosowi sałatka nabierze ziołowego smaku.
4. Polej danie sosem i serwuj gościom.

Rada: Dodatkowo możesz potraktować sałatkę kremowym sosem balsamicznym. Perfekcyjnie podkreśli on smak orzechów, malin oraz szpinaku.
 
Źródło: www.knorr.pl
 

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robot - Coupe Rational Robvita LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Gastromix Heinz Polska Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000