W sałatkach doskonale sprawdzają się ryby wędzone. Tak przygotowane już same są smaczne, dlatego nadają ton całej kompozycji. Do dań z warzywami takimi jak szpinak czy pomidorki cherry najbardziej pasuje łosoś, makrela lub pstrąg.
|
Składniki na 4 porcje:
- Sałata – 1 szt.
- Wędzona ryba
- Świeży szpinak – 150 g
- Sos sałatkowy francuski Knorr – 1 opakowanie
- Cebula – 1 szt.
- Pomidorki cherry – 10 szt.
- Olej – 3 łyżki
- Koperek – 0.5 pęczka
- Woda – 3 łyżki
|
Sposób przygotowania:
1. Liście sałaty dokładnie umyj i osusz, a następnie porwij na mniejsze części i połącz ze świeżym szpinakiem.
2. Dodaj posiekaną w drobną kostkę cebulkę i pokrojone na polówki pomidorki cherry.
3. Pokrój rybę na nieduże kawałki.
4. Aby przyrządzić pyszny ziołowy dressing, połącz zawartość Sosu sałatkowego Knorr z olejem i trzema łyżkami wody. Przygotowanym w ten sposób sosem polej wszystkie składniki sałatki i delikatnie wymieszaj.
5. Danie udekoruj drobno posiekanym koperkiem.
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.