Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
20.04.2024
sobota
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Cukiernia M&K
Debic
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Mistrz poleca - Przepisy
Sataye – tajskie szaszłyki z sosem orzechowym


Czas przygotowania: 30 minut
Ilość porcji: 6
Poziom trudności: łatwe

Składniki:
  • 600 g piersi z kurczaka
  • 1 szt. Esencji do duszonego kurczaka Knorr
  • 200 ml mleka kokosowego
  • 100 g masła orzechowego
  • 1 łyżka miodu
  • 2 papryczki chilli
  • 50 g świeżego imbiru
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 pęczek świeżej kolendry
  • 1 cytryna
  • 1 łyżeczka oleju sezamowego
  • 50 ml sosu sojowego jasnego
  • 80 ml tłuszczu roślinnego do smażenia

Sposób przygotowania:

1. Umyj pierś z kurczaka i pokrój ją na cienkie, długie paski.
 
2. Do miski dodaj sos sojowy, miód, olej sezamowy, przeciśnięty przez praskę czosnek, starty imbir oraz posiekane chilli i kolendrę.
 
3. Natrzyj mięso przygotowaną marynatą i odstaw na chwilę.
 
4. Przygotuj sos orzechowy. Do garnka włóż masło orzechowe, mleko kokosowe i Esencję do duszonego kurczaka Knorr, by danie nabrało głębokiego intensywnego smaku. Zagotuj składniki na wolnym ogniu i wymieszaj. Dopraw sokiem z cytryny i posiekaną kolendrą. Chwilę gotuj.
 
5. Nabij mięso na patyczki do szaszłyków, a następnie ułóż je na rozgrzanej patelni na niewielkiej ilości tłuszczu. Podczas smażenia polewaj je pozostałą marynatą. Gotowe sataye podawaj posypane grubo pokrojonym szczypiorkiem i sosem w osobnej miseczce.
 
Źródło: Knorr

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000