Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
24.04.2024
środa
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Cukiernia M&K
Debic
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Mistrz poleca - Przepisy
Schab pieczony ze śliwką


Wielkanoc to bogactwo smaków i aromatów oraz okazja do spotkań z najbliższymi. Tajemnica pysznych dań to nie tylko receptura, ale również odpowiednia kompozycja składników z najwyższej półki. W tych szczególnych dniach niejedna Pani domu chce zaskoczyć swoich bliskich dodając do tradycyjnych potraw  nutkę nowoczesności.

        Składniki:
  • Schab bez kości – 1,5 kg
  • Suszone kalifornijskie śliwki – 15 szt.
  • Czosnek – 4 ząbki
  • Liść laurowy – 3 szt.
  • Miód – 2 łyżki
  • Ziele angielskie – 5 szt.
  • Owoce jałowca – 1 łyżeczka
  • Pieprz
  • Rosół drobiowy – 1 kostka
  • Oliwa z oliwek – 100 ml
  • Woda – 250 ml
  • Musztarda – 2 łyżeczki
  • Majeranek
  • Sól

Sposób przygotowania:

Marynata:

1. Zagotuj wszystkie przyprawy: jałowiec, ziarenka ziela angielskiego, pieprz, listki laurowe oraz kostkę rosołu drobiowego w 250 ml wody.

2. Ostudź wywar, a następnie dodaj do niego miód, musztardę, czosnek, olej oraz sól.

3. Wstaw wszystko do lodówki.

Mięso:

1. Umyj i osusz schab, a następnie natrzyj go marynatą i odłóż w zimne miejsce na 24 godziny.

2. Nakłuj mięso na wylot z 2 stron za pomocą noża. Wnętrze dokładnie wypełnij śliwkami.

3. Mięso w rękawie do pieczenia włóż do nagrzanego do 190°C piekarnika. Piecz przez 45 minut.

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000