Firma Rational, obchodząca w tym roku 40-lecie swojego istnienia, zdobyła na Targach EuroGastro nagrodę za najlepszy sprzęt i akcesoria dla gastronomii.
Wszyscy, którzy odwiedzili w dniach od 20 do 22 marca Targi, mogli uczestniczyć w pokazach prezentujących możliwości nagrodzonego SelfCookingCenter® whitefficiency®. Nagroda potwierdziła tylko fakt, że urządzenie to milowy krok w dziedzinie przygotowania potraw.
– Jesteśmy niezwykle szczęśliwi, że w tym roku, poza 40 rocznicą działalności firmy, możemy świętować na Targach także z powodu zdobycia nagrody. To naprawdę duże wyróżnienie, ale w pełni zasłużone. SelfCookingCenter® whitefficiency® w zestawie cateringowym to rewelacyjne rozwiązanie, ukierunkowane na efektywne działanie i osiąganie maksymalnych korzyści. Jest oszczędne, proste w obsłudze i inteligentne. – wyznał podczas konferencji prasowej Maciej Wroński, Dyrektor Generalny firmy Rational w Polsce.
Stoisko firmy Rational, zlokalizowane tuż przy wejściu na targi, cieszyło się wielkim zainteresowaniem. Firmowi Kulinarni Doradcy przez cały czas trwania imprezy, odpowiadali na pytania, służyli profesjonalnymi poradami oraz demonstrowali szeroką gamę produktów.
Pokazy kulinarne, podobnie jak rok temu, odbywały się na stoisku podzielonym na dwie strefy - Front Cooking oraz w Teatrze usytuowanym z boku stoiska. Taki podział pozwolił na zaprezentowanie szerokiej oferty firmy olbrzymiej liczbie odwiedzających.
Na froncie stoiska zorganizowano pokazy sztuki kulinarnej, które potwierdziły, że z nowym SelfCookingCenter® whitefficiency® i jego opatentowanym systemem HiDensityControl® można przygotować 160 croissantów w zaledwie 20 minut lub 30 kg mrożonych skrzydełek kurczaka w 35 minut.
Pokazy gotowania na żywo w Teatrze Rational odbywały się co godzinę przez wszystkie dni targowe i gromadziły dużą liczbę obserwujących. W zaledwie 30 minut publiczność mogła dowiedzieć się dlaczego Rational przedstawia SelfCookingCenter® whitefficiency® jako milowy krok w dziedzinie przygotowania potraw oraz jak uczynić gotowanie w profesjonalnych kuchniach jeszcze bardziej efektywnym.
Przedstawienie potwierdziło również działanie Efficient LevelControl, który automatycznie pokazuje użytkownikowi, jakie produkty mogą być przyrządzane jednocześnie.
Kucharze udowodnili, że dzięki SelfCookingCenter® whitefficiency® można zminimalizować zużycie energii, wody, miejsca, czasu i ilość odpadów, zredukować ilość koniecznego surowca, zyskać stałą gwarancję potraw najwyższej jakości i kompletny serwis przez całe życie produktu.
Grupa Rational jest światowym liderem technologiczno-rynkowym w zakresie termicznego przyrządzania potraw w kuchniach profesjonalnych. Założona w 1973 roku firma zatrudnia około 1200 pracowników, z tego ponad 600 w Niemczech.
Naczelnym celem przedsiębiorstwa jest nieustanne oferowanie klientom jak największych korzyści. Firma Rational czuje się zobowiązana wobec zasady trwałości, co wyraża się w dążeniu do ochrony środowiska, stosowaniu określonych zasad zarządzania oraz realizowaniu zasady odpowiedzialności społecznej. Liczne międzynarodowe wyróżnienia dokumentują rok po roku wysoki poziom wykonywanej przez firmę Rational pracy.
Więcej informacji w Prezentacji Firmy Rational oraz na stronie: www.rational-online.pl
|
RATIONAL Sp. z o.o.
ul. Bokserska 66
02-690 Warszawa
tel. 22 864 93 26
fax. 22 864 93 28
e-mail: info@rational-online.com |
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.