|
Składniki:
- Makaron tagliatelle - 200 g
- Mięso mielone wołowo-wieprzowe - 500 g
- Bakłażan - 1 szt.
- Cebula - 1 szt.
- Pomidory pelati z puszki - 400 g
- Fix Spaghetti Bolognese extra ziołowe Knorr - 1 szt.
- Oliwa z olwiek - 80 g
- Parmezan lub inny twardy ser - 100 g
- Świeży lubczyk - 1 pęczek
- Ząbek czosnku
|
Sposób przygotowania:
1. Makaron ugotuj al dente według zaleceń producenta.
2. Bakłażana w całości upiecz w piekarniku, gdy będzie miękki obierz ze skóry i pokrój w drobną kosteczkę.
3. Na rozgrzanej oliwie podsmaż pokrojoną w kosteczkę cebulę i czosnek. Gdy cebula się zeszkli dodaj mielone mięso.
4. Wszystko razem smaż aż mięso zacznie się rumienić. Dodaj wtedy pomidory z puszki i około 200 ml wody. Aby danie było odpowiednio gęste i idealnie doprawione - dodaj Fix Knorr.
5. Wszystko razem gotuj aż sos zgętnieje. Dodaj bakłażana i gotuj jeszcze około 5 minut.
6. Tuż przed podaniem do sosu dodaj posiekaną natkę lubczyku.
7. Sos podawaj na makaronie posypany z wierzchu obficie tartym parmezanem.
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.