Szafranowa ciecierzyca to proste danie, które umili niejeden wieczór.
Składniki dla 4 osób:
2 puszki ciecierzycy 400g
1 opakowanie passaty 350 ml
1 marchewka
1/2 cebuli
1 seler
1 łyżka rodzynek
szczypta kminku
oliwa z oliwek
sól i pieprz
1 saszetka szafranu
Sposób przygotowania:
Zeszklij na oliwie z oliwek posiekaną cebulkę, marchewkę i seler. Dodaj passatę, szafran, rodzynki i kminek. Duś na wolnym ogniu 3-4 minuty i dodaj ciecierzycę. Dopraw solą i pieprzem i podawaj na gorąco.
Źródło: www.indexfood.pl
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.
Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl Zapoznaj się z regulaminem.