|
Składniki:
- Świeży tuńczyk – 200 g
- Sos Chilli Hellman’s – 2 łyżki
- Przyprawa uniwersalna Knorr – 1 łyżka
- Cukinia – 1 sztuka
- Świeży ananas – 100 g
- Papryka czerwona – 1 sztuka
- Olej sezamowy – 1 łyżka
- Sos sojowy – 1 łyżka
- Pęczek świeżej kolendry – 1 sztuka
- Sezam – 1 łyżka
- Drewniane patyki do szaszłyków
|
Sposób przygotowania:
1. W miseczce wymieszaj olej sezamowy, sos sojowy, dodaj pokrojoną drobno kolendrę oraz sos Chilli Hellman’s.
2. Rybę pokrój w kawałki 3x3 cm i zanurz w przygotowanej marynacie.
3. Cukinię pokrój w grube plastry, a paprykę oraz ananasa w nieduże kawałki – posyp je przyprawą Knorr. Wszystkie składniki: rybę, cukinię, paprykę oraz ananasa nadziewaj naprzemian na drewniane patyki.
4. Szaszłyki ułóż na rozgrzanym grillu. Smaż po 4-5 minut z obu stron.
5. Sezam upraż na suchej rozgrzanej patelni. Gotowe szaszłyki posyp sezamem i podawaj z chrupiącą sałatą.
Rada szefa kuchni: Aby drewniane patyki nie paliły się na grillu, namocz je wcześniej w wodzie.
Źródło: www.knorr.pl
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.