Bezmięsne potrawy mają coraz większe rzesze zwolenników. Miłośnikom wegetariańskich dań, grill daje nowe możliwości przygotowywania smacznej i zdrowej żywności. Modne od kilku lat szparagi świetnie nadają się do przyrządzania nad rozżarzonym węglem.
|
Składniki:
- Szparagi – 12 szt.
- Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr
- Starty ser cheddar – 1 szklanka
- Pieczarki – 100 g
- Cytryna – 0.5 szt.
- Woda – 5 łyżek
- Oliwa – 5 łyżek
- Sól
- Pieprz
|
Sposób przygotowania:
1. Oczyszczone i umyte szparagi, umieść we wrzątku na 3 minuty, następnie przełóż je do wody z kostkami lodu, po czym wyciągnij i odsącz.
2. Szparagi piecz na grillu lub ruszcie do momentu, gdy pojawią się na nich ciemne paski.
3. Następnie umieść je na blasze pokrytej pergaminem, posyp startym serem cheddar i piecz do jego rozpuszczenia.
4. Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z sokiem z cytryny, oliwą oraz wodą.
5. Pieczarki pokrój i zalej przygotowanym sosem.
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.